Interland minicongres VTS Plus en NLcoach

Vorming

Interland minicongres VTS Plus en NLcoach

VTS Plus en NLcoach slaan de handen in elkaar en organiseren op vrijdag 18 maart 2016 in Herentals voor de eerste keer samen een bijscholingscongres. Een 'interland' waar je zeker bij wil zijn, want het belooft een leerrijke namiddag/avond te worden waarbij trainers en coaches uit twee landen kennis en ervaringen met elkaar zullen uitwisselen.

Tijdens dit bijzonder congres, wordt het veelomvattende coachvak centraal gezet. Hoe wordt het vak in beide landen beleefd en wat kunnen trainers en coaches vanuit beide landen uit de verschillen en gelijkenissen leren? Als trainer/coach heb je in jouw team of begeleiding wellicht continu te maken met sporters die niet allemaal dezelfde achtergrond hebben en dus andere belangen en interesses hebben. Tijdens dit congres zal dit onderwerp vanzelfsprekend de revue passeren.

Programma

Joop Aldebra (NL) opent de avond met een plenaire uiteenzetting over zijn visie op het coachvak. Hij staat stil bij wat hij heeft geleerd van coaches uit andere landen, culturen en disciplines. Nadien kan je als trainer/coach twee van de in totaal vier workshops volgen:

  • De sturende coach in de ontwikkeling van prestatiegedrag (Fransesco Wessels - NL)
  • De coördinerende coach in de creatie van een sterk begeleidingsteam (Rudi Diels - BE)
  • Trainingsleer 2.0 (Henk Kraaijenhof - NL)
  • De speurende coach naar talent en ontplooiing (Joric Vandendriessche - BE)


Je kan de beschrijving van de workshops en een biografie van de sprekers vinden op de website van Sport Vlaanderen (vroegere Bloso).

15u15 - 16u00: Onthaal deelnemers
16u00 - 17u00: Plenaire deel
17u00 - 17u15: Wissel naar workshopruimtes
17u15 - 18u30: Workshopronde 1
18u30 - 19u15: Broodjesbuffet en netwerken
19u15 - 20u30: Workshopronde 2
Vanaf 20u30: Netwerkborrel

Praktisch

Datum
Vrijdag 18 maart 2016
Locatie
Sport Vlaanderen Herentals (gewezen Bloso-centrum, één uur rijden van Breda of Eindhoven)
Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Prijs
60 euro
Doelgroep
Het congres is toegankelijk voor iedere trainer/coach, ongeacht sport(tak) en niveau waarop de trainer/coach sporters begeleidt.

« Terug