Voorbeschouwing internationaal toernooi Dibad

Tornooien

Voorbeschouwing internationaal toernooi Dibad

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart organiseert badmintonclub Dibad zijn jaarlijkse internationale toernooi. Met buitenlandse vertegenwoordigers uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Polen kunnen we in Limburg weer rekenen op een knap deelnemersveld.

Een jong team van enthousiaste medewerkers staat het volledige weekend klaar om alle wedstrijden in goede banen te lijden op de 17 velden in sporthal ‘De Spil’.

Ondanks dat er op zaterdag en zondag de laatste speeldag van de nationale competitie ingepland staat zijn we erin geslaagd een knap deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Met 273 spelers is het toernooi goed bezet en is er in de toekomst nog ruimte voor uitbreiding.

Met 44 deelnemers gespreid over alle disciplines en reeksen is de organiserende club Dibad goed vertegenwoordigt. Leuke anekdote bij de spelers van de thuisclub is ongetwijfeld de deelname van de jongste (Wouter Magulski, 2005) en oudste deelnemer (René Goffinghs, 1948) aan het toernooi, zij vormen samen een koppel in het HD D.

A-reeks

Wanneer we tussen de deelnemers in de A-reeks kijken, zien we hier een aantal bekende namen in. Een kort overzicht:

In het HE A zullen er 28 heren strijden om de titel. Kunnen de Belgen hun status van reekshoofd waar maken? Of gaat één van de sterke Nederlanders met de prijzen lopen?

Op papier heeft Florent Kersters[1] in de bovenste tabelhelft een iets minder zwaar parcours dan Rowan Scheurkogel[2] in de onderste tabelhelft. Met Nico Hermans en Rick Steuten van Roosterse staan er in de onderste tabelhelft alvast 2 sterke (niet geplaatste) Nederlanders die gebrand zijn op een goede prestatie.

Birthe van den Bergh, die een thuismatch speelt, staat in het DE A geplaatst als tweede reekshoofd. Als eerste geplaatst staat de kopvrouw van Roosterse, Wendy Hoeve. Wendy moest last-minute echter afzeggen voor het toernooi wegens een blessure. Dit opent perspectieven voor haar concurrentes in de bovenste tabelhelft zoals Agnieszka Jean Villanueva en Jessie van Wijk om door te stoten naar de eindfase van het toernooi.

In het HD A vinden we publieklieveling Léon Nottelman aan de zijde van Cochise van Herk terug, deze heren staan geplaatst als eerste reekshoofd. Als tweede geplaatst zijn de broers Nico en Rik Hermans van Roosterse. Waar de broers Hermans stevige concurrentie mogen verwachten van het duo Christiaens-Lejoint is het de vraag wie Léon en Cochise iets in de weg kan leggen op weg naar de finale.

Het DD A is door het uitvallen van Wendy Hoeve ook deels onthoofd. Ann Knaepen zal een onuitgegeven koppel vormen met Demi Lensselink. Het valt af te wachten of dit nieuwe koppel zich door de poule kan knokken. In de tweede poule is de ervaren en sterke combinatie Meta Knuth en Jessie van Wijk[2] de te kloppen favoriet, afwachten of de andere koppels hen iets in de weg kunnen leggen.

In het GD A vinden we met Robin Tabeling een Nederlandse topper terug die samen met partner Rosalie Teuben een stevige gooi wil doen richting eindoverwinning. Rosalie en Robin staan als eerste geplaatst in een zware tabelhelft met andere topkoppels zoals Jessie van Wijk – Cochise van Herk en Agnieszka Jean Villanueva - Rafal Skrzek. In de onderste tabelhelft vinden we het als tweede geplaatste koppel Frank Vermeesh – Meta Knuth terug zij mogen stevig concurrentie verwachten van het duo Tijl en Soetkin Dewit.

Programma

Welke spelers halen de eindoverwinningen binnen? Zowel in de A-reeks als in de andere reeksen zal de spanning te snijden zijn.

  • Zaterdagavond worden de finales in het dubbelspel gespeeld.
  • Op zondagmiddag vinden de finales in het enkelspel in het gemengd dubbel plaats.

Alle supporters zijn alvast welkom in sporthal ‘De Spil’ in Dilsen-Stokkem, de toegang is volledig gratis!

 

« Terug