Loting 9de Ros Beiaard Badminton Cup - Sint-Gillis-Dendermonde – Paasweekend

Tornooien

Loting 9de Ros Beiaard Badminton Cup - Sint-Gillis-Dendermonde – Paasweekend

Persbericht – Komend weekend staat de 9de Ros Beiaard Badminton Cup, georganiseerd door BC Oudegem, op het programma. Jaar na jaar zakken toppers af naar Dendermonde om tijdens het paasweekend deze trofee te bemachtigen. Het is dit jaar niet anders.

We overlopen enkele toppers:

Heren enkel:
Eerste reekshoofd Gaspard kruist al snel de degens met de Poolse schaduwfavoriet, Patryk Symonika. 
Derde reekshoofd en topfavoriet Justin Teeuwen van het Nederlandse Almere start zijn tornooi tegen de hoogst gerangschikte speler van de organiserende club, Michiel Polfliet. Daarna ligt de weg naar de halve finale open voor het Nederlandse toptalent.
In de onderste tabelhelft zijn Nathan Vervaeke, de West-Vlaamse Thijs Demeyere, de Nederlander Jim Middelburg en 2e reekshoofd Stijn de Langhe de favorieten om de eindstrijd te halen.

Dames enkel:
De Belgische nummer 2, Flore Vandenhoucke mag geen problemen hebben om de halve finales te bereiken. Daarin treft ze waarschijnlijk de jonge Nederlandse Imke van der Aar. Tweede reekshoofd, Sabine Devooght kent een moeilijkere opdracht. Zij zal zich voorbij de Franse Elsa Danckers, recent nog halve finalist op de Franse kampioenschappen of de Nederlandse Tamara Van der Hoeven, moeten knokken om de finale te bereiken.

Heren dubbel:
In het heren dubbel zijn Jim Middelburg en Russel Muns uitgesproken favoriet. Middelburg verloor in al zijn deelnames aan Belgische tornooien nog geen enkel dubbelspel. Ook de loting was hen gunstig gezind want hun grootste uitdagers bevinden zich aan de andere kant van de tabel. Oleffe/Marcoen, Gaspard/Symoniak of Teeuwen/Van Heuckelom zijn de belangrijkste uitdagers van de Nederlanders.

Dames dubbel:
Ook bij het dames dubbel zien we een kwalitatief heel sterk deelnemersveld. Steffi Annys en Flore Vandenhoucke bereikten vorig jaar nog de kwartfinales op de European Games in Baku. Voor Steffi betekende dit het orgelpunt van een rijkgevulde topsport carrière. Als eerste reekshoofd zijn ze ook op de Ros Beiaard Badminton Cup favoriet. De weg naar de finale kan enkel versperd worden door het uiterst ervaren duo Biesbroeck/Janssens. De kans dat we Nederlandse dames aan het werk zullen zien in de eindstrijd is vrij groot. Tweede reekshoofd Halkema/Van der Aar moeten dan wel voorbij hun landgenoten Van der Hoeven/Humphrys of de Belgische talenten Lise Jaques/Ann Knaepen. Zij bereikten op het afgelopen Belgisch kampioenschap nog de finale.

Gemengd dubbel:
Het gemengd dubbel is de sterkst bezette discipline van deze Ros Beiaard Badminton Cup. Alle favorieten opnoemen zou te lang duren. Gaspard/Devooght, Oleffe/Van der Aar, Middelburg/Halkema en De Lange/Annys hebben wat ons betreft de meeste kans om door te stoten naar de finale en de titel huiswaarts te nemen.

Ros Beiaard Badminton Cup
Dit is de trofee die uitgereikt werd aan de best presterende club op de Ros Beiaard Badminton Cup. Met niet minder dan 35 deelnemers is de Pluimplukkers uit Gent uitgesproken favoriet om zichzelf op te volgen als winnaar van de Ros Beiaard Cup. De belangrijkste uitdagers voor de Gentse club zijn de Nederlanders van BC United en het Engelse Reading. Van Belgische zijde leveren ook Drive Dendermonde, Buggenhout, De Mintons, Royal Antwerp en Brasschaat grote delegaties af.

Ook de organiserende club levert een zeer grote delegatie af, maar mag volgens het Cup-reglement niet meedoen.

Informatie

25-26-27/03 - Paasweekend
Locatie: Sportcomplex Sint Gillis Dendermonde
Adres: Van Langenhovestraat 203a, 9200 Dendermonde

Vrijdag: van 19u tot 22u (voorrondes)
Zaterdag: van 9u tot 22u (voorrondes)
Zondag: van 9u tot 17u 
(halve finales en finales, finale HE A: 11u30, finale DE A: 11u30, finale HD A: 14u25, finale DD A: 14u15, finale GD A: 17u10)

Alle info en tabellen

« Terug