Schrijf je nu in voor de VTS-opleiding ‘Begeleiden van badmintonners met een handicap’ op 9 juli te Dendermonde

G-Badminton

Schrijf je nu in voor de VTS-opleiding ‘Begeleiden van badmintonners met een handicap’ op 9 juli te Dendermonde

Begeleid je badmintonners met een handicap of wil je dat graag doen in de toekomst? Ben je reeds een gediplomeerd badmintontrainer? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Deze opleiding bestaat uit 2modules:

  • In het sporttakoverschrijdende gedeelte maak je kennis met de G-sportstructuur en de 5 handicapgroepen (fysiek, verstandelijk, auditief, visueel en psychisch). Via praktische sessies leer je ook enkele bewegingsvaardigheden met de rolstoel en krijg je didactische en praktische tips om sporters met een handicap te begeleiden. Na het volgen van deze module (1 volledige dag) ontvang je een aanwezigheidsattest.
  • In het badmintonspecifieke gedeelte leer je de noodzakelijke aanpassingen aan materiaal, infrastructuur en reglementen, alsook de principes van het classificatiesysteem. Je vervult ook nog een kleine stageopdracht achteraf en na een positieve beoordeling ontvang je een diploma.

 

Het algemeen gedeelte wordt in 2016 nog georganiseerd op 19 juni (Dendermonde), 15 oktober (Leuven) en 26 november (Neerpelt) en kost 20 euro.

Het specifieke gedeelte badminton wordt georganiseerd op 9 juli te Dendermonde en kost 40 euro.

Inschrijven kan via www.bloso.be/vts.

Het is de laatste keer dat de opleiding in deze vorm georganiseerd zal worden. Vanaf 2017 zal deze volledig herwerkt worden tot een eigen initiatorcursus of ingebed worden in de huidige initiator badminton. We kunnen dus alleen maar aanraden om de cursus dit jaar nog te volgen!

« Terug