Hulde aan Paul Kaiser

Over ons

Hulde aan Paul Kaiser

Paul Kaiser is op dinsdag 12 juli 2016 overleden.

Een van de pioniers die badminton mee hebben groot gemaakt is onder grote belangstelling in Heusy, Verviers, ten grave gedragen.

Paul Kaiser was lid in de beheerraad van de Belgische Badminton Bond vanaf 1974 tot de splitsing in 1978. Hij werd lid van de beheerraad van de LFBB vanaf het ontstaan in 1978 en bleef dit doorlopend tot hij van 1986 tot 1988 vicevoorzitter werd en van 1988 tot 1992 voorzitter. Maar vooral heeft hij samen met zijn broer Georges in 1957 de Saint Julienne Badminton Club (ondertussen Royal Badminton Club de Verviers) opgericht en alle functies bekleed.

Eerst speler, dan trainer, later voorzitter tot in 2008. “Un homme à tout faire”, een werkpaard met een enorme liefde voor badminton.

Royal Badminton Club de Verviers is nog steeds een van de toonaangevende clubs in Wallonië met ex-kampioenen zoals Dominic en Françoise Kaiser, Eric Lecomte, Jonathan Gillis, en andere.

In de regio Verviers wordt veel badminton gespeeld, en dat komt door de vele initiatieven van de club, zoals hun internationaal toernooi, de Belgische kampioenschappen, tournoi des raquettes (badminton-tafeltennis-tennis-squash), vanaf de oprichting deelname aan interclubs.

Paul Kaiser heeft daar heel veel voor gedaan, met 100% inzet en wat hij deed, deed hij goed.

Dank u Paul voor uw jarenlange inzet voor badminton.

« Terug