EK Parabadminton – Beek – Nederland Dag1 en 2

G-Badminton

EK Parabadminton – Beek – Nederland Dag1 en 2

Kiki, Bob en Erwin knokten zich naar dag 3!

Dag 2

Vierde en beslissende wedstrijd voor Kiki en haar nederlandse partner Jordy om door te stoten naar de kwartfinales zaterdag. Het werd een mooie wedstrijd die ze konden afsluiten met winst en dus gaat Kiki, na het damesdubbel, ook in het gemengd dubbel verder op zaterdag.

Kiki speelde vanmorgen vervolgens haar eerste enkelwedstijd, maar haar israëlische tegenspeelster bleek te sterk. Van haar volgende twee wedstrijden uit de poule kon ze er wel nog één winnen. De andere verloor ze nipt in drie games. Niet voldoende dus om naar de kwartfinales door te mogen.

Erwin kon zijn derde wedstrijd in de poules niet winnen en is daarmee uitgeschakeld in het enkelspel.

Bob won vanmorgen de derde wedstrijd van zijn poule in het enkelspel nog. Hem zullen we dus ook op zaterdag weer aan het werk zien.

Twee wedstrijden te spelen vandaag voor Bob en Erwin het dubbel SL3-SL4. Na een moeizame start konden ze hun eerste wedstrijd toch in twee games winnen van een turks duo. Hun duitse tegenspelers in de tweede wedstrijd bleken te sterk. Het eerste game was er één om snel te vergeten, maar in het tweede game haalden toch nog mooi 19 punten. Voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.

 

Dag 1

Nieuws uit Beek (Nederland). Onze 4 Belgische spelers kwamen op de eerste dag van het EK Parabadminton reeds allen in actie.

Bob Biesmans kon in het enkelspel van de SL3 vrij gemakkelijk al twee van de drie poulewedstrijden winnen. De derde wedstrijd volgt morgen.

Erwin De Smet had veel moeite met zijn eerste tegenspeler uit Zweden en verloor nipt in 3 games. Zijn tweede wedstrijd kon hij gemakkelijk winnen in 2 games. Ook voor hem volgt morgen wedstrijd 3 uit de poules. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarvan de uitkomst op voorhand bijzonder moeilijk in te schatten is.

De dames zijn hun EK begonnen met het spelen van het gemengd dubbel WH1-WH2. Kristel Gevaert kon het met haar Franse partner in de eerste wedstrijd na twee gelijk opgaande games uiteindelijk net niet halen. Hun tweede wedstrijd verloren ze met iets zwaardere cijfers.

Voor Kristel een beetje hetzelfde verhaal in haar dames dubbelwedstijden WH1-WH2, ook hier met Franse partner. De eerste spannend net niet na drie games en de tweede kansloos tegen een bijzonder sterk Zwitsers/Turks dubbelpaar. Kristel zal morgen ook niet meer aantreden in het enkelspel. Zij heeft het tornooi verlaten na blessure aan de arm.

Man-Kai To (Kiki) nam aanvankelijk een zeer goede start in het gemengd dubbel WH1-WH2, samen met haar Nederlandse dubbelpartner. Helaas verloren ze het tweede en het derde game telkens na verlengingen. Hun tweede wedstrijd konden ze winnen. In hun derde wedstrijd dienden ze het tij te keren na verlies in het eerste game. Game 2 en 3 haalden ze wel binnen en daarmee ook de wedstrijd.

Kiki kon daarna, met Russische partner, haar twee wedstrijden in het damesdubbel WH1-WH2 winnen.

Morgen dus voor alle spelers een spannend vervolg.

« Terug