Topclinic - Dank aan Vlaamse Trainersschool voor de ondersteuning van de bijscholing met Peter Gade en Jim Laugesen.

Vorming

Topclinic - Dank aan Vlaamse Trainersschool voor de ondersteuning van de bijscholing met Peter Gade en Jim Laugesen.

Peter Gade, ex nr 1 van de wereld en vijfvoudig Europees kampioen werd geassisteerd door zijn vriend dubbelspecialist Jim Laugesen. Jim werd ooit wereldkampioen bij de junioren in gemengd dubbel (met Rikke Olsen). Als Deense nr 1  greep hij op het WK in 2001 met Michael Søgaard net naast brons in het heren dubbel.

De 65 ingeschreven trainers waren dus in goed gezelschap. Merkwaardig hoe sommige mensen zoveel kwaliteiten in huis hebben. Peter Gade blijkt naast topbadmintonner ook een topspreker.

Hij heeft een bijzonder charismatisch contact met het publiek en bracht, samen met Jim, de kwaliteit van zijn spel tot leven tijdens zijn demo’s en uiteenzetting.

De inhoud was vernieuwend en tegelijk bevestigend – alle collega’s waren zeer tevreden. Uiteraard dienen we deze inhoud  te vertalen naar de doelgroepen waar we mee werken. De inhoud vindt zijn oorsprong in de Deense clubwerking en werd gebracht door de unieke top van Deense expertise. Voor Vlaanderen en België betekent dit uiteraard selectiewerking.

Een aantal van onze clubtrainers zal eerst nog aan een verhoogde spel- en plezierbeleving dienen te werken. Om de getoonde kwaliteitseisen op badmintontechnisch en fysiek vlak te kunnen nastreven dient er een gezonde interesse van de speler te zijn in wedstrijdsport.

Eén ding is zeker – ook het kwaliteitsaanbod aan badmintonfun en daaruit voortvloeiende honger naar competitie wordt gekenmerkt door een aantal eigenschappen die ons op unieke wijze werden getoond door beide sprekers. De rol van de initiator is daarbij meer dan ooit van fundamenteel belang.

Het engagement en de kennis, de wijze waarop er gereflecteerd wordt over het afgeleverde product staan mooi model voor de competenties die we samen met VTS nastreven in onze opleidingen.

Peter Gade legde eveneens een bijzondere focus op de persoonsgebonden doelstellingen voor de atleet: voor ons een schoolvoorbeeld hoe de modernste pedagogische principes van de lichamelijke opvoeding een onderbouw kunnen  betekenen voor topsport.  

Onze staf ziet zijn werkmethodes in TSD-TSS en de elite squad bevestigd. Het is deze staf die in overleg met ons docententeam de cursusinhouden voortdurend voorziet van geactualiseerde inhouden en werkvormen binnen een pedagogsiche context.

Op basis van grondige competentie screening – een combinatie van externe en interne audit - i.s.m. de pedagogische cel van VTS, zullen onze cursussen de komende jaren alweer aan kwaliteit winnen.

 

Daarom ….  Verhoog je trainersniveau of ga van start met je vorming

Alle info op de Bloso-VTS site

Yes you can

« Terug