Belangrijke informatie voor deelnemers aan tornooien vanaf 1/1/2015

Tornooien

Belangrijke informatie voor deelnemers aan tornooien vanaf 1/1/2015

Zoals u reeds in de Badmintonkrant kon lezen, zulen vanaf 1/1/2015 twee nieuwe reglementen hun intrede doen, nl. C260 en C270.

De nieuwe reglementen vervangen G211 en G200 die de afwezigheden van tornooien regelde en de organisatie van tornooien. 

Reglement C260 beschrijft de speegerechtigheid aan competitieve sportorganisaties. De essentie van het reglement is als u ingeschreven bent voor een tornooi, u zich volledig ter beschikking stelt en u niet zonder geval van heirkracht afmeldt of afwezig bent. Indien u op een tornnooi wegens blessure moet opgeven, heeft dit tevens tot gevolg dat u dat weekend niet meer speelgerechtigd bent. Eveneens zal er gevolg gegeveven worden aan elke kaart die terecht wordt gegeven. Begeleiding en informatie naar umpires en referee's toe over gebruik van kaarten loopt hiermee parallel. Het reglement is van toepassingen op alle tornooien waar rankingpunten verdiend kunnen worden (zowel BBF rankingpunten als punten voorYonex Belgian Junior Master Circuit).

Reglement C270 gaat over de organisatie van tornooien. Er zijn aanpassingen gebeurd tegenover G200 die de kwaliteit ten goede moeten komen. Het voorjaar van 2015 impliceert een proefperiode waarbij de referee afwijkingen kan toelaten die ten goede moeten komen aan de organisatie van een tornooi. Dit gebeurt in overleg met de tornooiorganisator en Badminton Vlaanderen. Iedereen houdt zich aan het tornooireglement dat gepubliceerd wordt.

Bij het onderdeel reglementen vindt u het volledige reglement alsook bijkomende informatie en documenten.

Om hun eigen clubspelers zo goed mogelijk te informeren, maakte Hebad tevens deze handige wegwijzer op.

 

« Terug