Voorbeschouwing Groep 2: Engeland – België – Ierland

EK 2015

Voorbeschouwing Groep 2: Engeland – België – Ierland

Rudy Engels geeft zijn kijk op het komende Europese Kampioenschap Gemengde Landenteams. Als tweede neemt Rudy de kansen van de Belgen in groep 2 onder de loep.

Engeland als groepshoofd

Samen met Denemarken is Engeland ongetwijfeld dé favoriet voor de titel. In het heren enkel kunnen ze tellen op de onvoorspelbare Rajiv Ouseph (WR 27) die fantastische prestaties afwisselt met mindere.
In het dames enkel wordt het vermoedelijk kiezen tussen Fontaine Mica Chapman (WR 70) en Panuga Riou (WR 112).
Ook bij Engeland schuilt de sterkte in hun dubbels. Bij de heren hebben we o.a. Chris Langridge / Marcus Ellis (WR 87) en Peter Mills / Andrew Ellis (WR 107).
Bij de dames zijn het Lauren Smith / Gabrielle Adcock (WR 39) en Kate Robertshaw / Heather Olver (WR 50) die meer dan behoorlijk op de wereldranking staan.
Tot slot het gemengd dubbel met wereldtoppers Chris Adcock / Gabrielle Adcock (WR 6) en Chris Langridge / Heather Olver (WR 49).
Buiten het gemengd dubbel dus geen top 10-spelers, maar in de breedte wel heel sterk en binnen Europa een van de sterkste teams!

Koop hier tickets voor de klepper België - Engeland en laat op facebook weten of je er bij zal zijn.

Wie wordt tweede in deze groep en plaatst zich voor de kwartfinales?

Tot voor kort zou ik voorzichtig mijn geld gezet hebben op Ierland ten nadele van België, maar nu ga ik vol voor mijn landgenoten. De reden? Chloe Magee. Naar het eind van 2014 toe was de immer sympathieke Ierse in bloedvorm maar tijdens de Hong Kong Open in november moest ze met een knieblessure opgeven. Deze blessure hield haar ook uit de Irish Open en dus is het een beetje uitkijken hoe goed ze hersteld gaat zijn tegen het EK. Matchritme zal ze zeker ontbreken…
De Belgen hebben bovendien het thuisvoordeel en zullen ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven.

België vs Ierland

Zonder op de zaken vooruit te lopen, moet een goede Yuhan Tan (WR 79) zich kunnen meten met de hoger geplaatste Scott Evans (WR 33).
Lianne Tan (WR 92) krijgt dus eventueel Chloe Magee (WR 41) tegenover zich of Alannah Stephenson (WR 449).
In het heren dubbel moeten Matijs Dierickx / Freek Golinski (WR 51) het eventueel opnemen tegen Joshua Magee / Sam Magee (WR 91). Indien onze hoogst geplaatste Belgen hun topniveau halen, is dit zonder twijfel een haalbare kaart.
Ons “nieuw” dames dubbelpaar, Steffi Annys / Flore Vandenhoucke (WR 128) moet zeker en vast kansen hebben tegen het eerste nog steeds spelende Ierse dubbelpaar Sara Boyle / Rachael Darragh (WR 185).
Wie gaat er voor België het gemengd dubbel betwisten? Worden het Floris Oleffe / Steffi Annys (WR 124), Nick Marcoen / Flore Vandenhoucke (WR 142) of komt er een verrassend paar uit de mouw? Tegen Sam Magee / Chloe Magee (WR 29) gaat men in ieder geval vol aan de bak moeten. Of stellen de Ieren Ciaran Chambers / Sinead Chambers (WR 160) op of ook een nieuw gemengd paar?
De wedstrijd tussen België en Ierland zou dus wel eens heel spannend kunnen worden maar met de steun van het Belgische publiek moet de kwartfinale dus zeker haalbaar zijn! U komt toch ook?

Koop hier je tickets voor deze wedstrijd en laat op facebook weten of je er bij bent.

 

« Terug