Word jij vrijwilliger op de 12e editie van de Yonex Belgian International

Belgian International

Word jij vrijwilliger op de 12e editie van de Yonex Belgian International

Van 14 tot en met 17 september 2016 organiseert Badminton Vlaanderen voor de 12e maal de Yonex Belgian International in de Sportoase in Leuven. Een evenement dat niet kan gerealiseerd worden zonder de inzet van talloze medewerkers. Heb jij zin om tot de 'Crew' van de Belgian International te behoren meld je dan vandaag nog aan.
 

Wat verwachten wij van je?

Je inzet en medewerking bij de taken die nodig zijn om een internationaal toptornooi tot een goed einde te brengen. Dit zijn de opbouw, afbraak, VIP, ticketcontrole, kassa, maaltijdcontrole, logistiek, transport, media, promotie enzovoort. Een omschrijving van de taken vind je onderaan dit artikel.
Kennis van het Nederlands en het Engels.
Je meldt jezelf aan voor minstens een volledige dag. We geven de voorkeur aan mensen die meerdere dagen kunnen helpen. Je kan je opgeven in verschillende categorieën: Tornooi organisatie, Transport, VIP, opbouw en afbraak.
Beschik je over specifieke capaciteiten waarin in je in uitblinkt breng ons hiervan dan op de hoogte via de opmerkingen (vb ervaring in de horeca, ervaring met stellingbouw, enzovoort). 
 

Wat mag jij van ons verwachten?

  • Een middagmaal en avondmaal per volledig gewerkte dag alsook water en koffie.
  • Gratis overnachting is mogelijk in jeugdherberg De Blauwput. Gelieve de nachten die je wil overnachten te noteren in het inschrijvingsformulier.
  • Een gratis Crew t-shirt
  • Een extra dagticket voor een familielid of kennis. Help je meerdere dagen dan ontvang je een extra Tournament ticket.
  • Zelf mag je gedurende het hele event naar binnen.
  • Er worden geen verplaatsingskosten of parkeerkosten vergoed.
     

Inschrijven

Aanmelden als vrijwilliger kan je tot en met 17 juli op deze link.

 

Overzicht taken

TRANSPORT

Als chauffeur tijdens de Yonex Belgian International zorg je voor het vervoer van de spelers, officials en organisatie van en naar de luchthaven, van de hotels naar de zaal enzovoort. Om deze taak tot een goed einde te brengen kan je gebruik maken van de tornooi wagens. Een hele dag beschikbaarheid is noodzakelijk, meerdere dagen is wenselijk. Chauffeurs kunnen tevens overnachten in het Ibis Budget hotel van Leuven. Er zijn chauffeurs nodig van maandag 12 september t.e.m. 18 september.

VIP

U staat in voor de ontvangst van de VIPS. U wijst hen de VIP-tribune en VIP-bar. Daarnaast staat u in voor het schenken van de drank en ronddragen van hapjes. Enige ervaring in de horeca is een pluspunt. Vip begeleiding is nodig op zaterdag 17 september.

OPBOUW

U helpt mee om de hal speelklaar te maken. Dit gaat van matten klaarleggen tot afwerking met de planten en dergelijke meer. De opbouw zal gebeuren op dinsdag 13 september.

AFBRAAK

Op zaterdag, onmiddellijk na het evenement dient de hal ontruimd te worden. Alle matten moeten opgerold worden, de sponsorborden, planten, de VIP-tribune,… worden opgeruimd. We starten met de afbraak na afloop van het tornooi. Ook op zondag 18 september zijn er nog enkele vrijwilligers nodig om de afbraak en het werk dat dit met zich meebrengt te vervolledigen. 

TORNOOI ORGANISATIE

KASSA

De verkoop van dagtickets en tournament tickets aan de balie in Sportoase en de registratie van de verkochte tickets in voorverkoop. Elke bezoeker ontvangt een polsbandje. Controle of iemand op de genodigdenlijst staat.

TICKETCONTROLE

U verwelkomt de toeschouwers bovenaan bij het inkomen van de Sportoase en controleert het polsbandje.

ZAAL

Gedurende het evenement ziet u erop toe dat de hal in een ordelijke staat blijft en dat alle drankvoorraden aangevuld zijn. Tijdens de wedstrijden ziet u er tevens op toe dat het publiek in goede banen wordt geleid.  Dit alles gebeurt onder leiding van de zaalverantwoordelijke.

REFTER

Tijdens de lunch en het avondeten controleert u de tickets van vrijwilligers, chauffeurs, lijnrechters, scheidsrechters en medewerkers.

TURBO TEAM

Tijdens het evenement duiken er plots taken op die niet vooraf gepland waren. Jij vormt samen met een 2e persoon een team om al deze gaten op te vullen. Dit kan gaan van winkelen, een gekwetste speler naar spoed brengen, verplaatsen van materiaal binnen sportoase en zoveel meer. Hiervoor ben je best in het bezit van een rijbewijs B.

« Terug