Voorbeschouwing toernooi BC Zwijndrecht

Tornooien

Voorbeschouwing toernooi BC Zwijndrecht

In het weekend van 5/6 september vindt het Internationaal toernooi van BC Zwijndrecht plaats. Voor enkele Belgische toppers alvast een goede opwarming/training voor de Belgian International een weekje later…. en voor vele anderen een goede test met de competitie voor de deur.

 

Laat ons even de A-reeksen overlopen:

 

Heren Enkel A

In deze reeks is de alles winnende Léon Nottelman topfavoriet, maar zal mede door het grote aantal wedstrijden de overwinning niet cadeau krijgen. Met Fréderic Gaspard en onze Zwijndrechtse spelers Daan Philips en Stijn De Langhe als belangrijkste concurrenten zal de spanning verzekerd zijn. Of kan ouwe taaie Hans Willems roet in het eten gooien van deze toppers ?

Dames Enkel A

Meestal de minst bezette reeks op een toernooi, maar niet deze keer. Wie houdt International Flore Vandenhoucke van de zege ? Belangrijkste opponenten zijn Sabine Devooght, Monique Broeke en Rachelle Haan. Of kunnen jonkies Anna Bogemans en Siel Demeyere verrassen ?

Heren Dubbel A

Wie hier een gokje wil wagen kan best zijn geld zetten op Léon Nottelman / Roel Van Heuckelom. Ze zijn hier de gedoodverfde favoriet. Het is wel uitkijken wie in de andere tabelhelft de finale kan halen: Kunnen Stijn Lenaerts / Lawrence De Pauw hun status bevestigen, of gooien de broers Simon en Mathias Van Gastel hier roet in het eten? Een feit is dat ze dan wel eerst langs Fréderic Gaspard met youngster Guillaume Bonnet moeten.

Dames Dubbel A

Misschien wel de meest onbesliste reeks. Wie kan Flore Vandenhoucke en Steffi Annys iets in de weg leggen zou je zeggen?  Met Meta Knuth / Jessie Van Wijk, Elke Biesbrouck / Debbie Janssens, Lise Jacques / Ann Knaepen of ons Zwijndrechts duo Monique Broeke / Rachelle Haan, genoeg challenge om deze felbevochten titel binnen te halen voor onze Belgische kampioenen.

Gemengd Dubbel A

Ongetwijfeld de sterkst bezette reeks en spektakel verzekerd. Met Belgisch kampioenen Nick Marcoen / Flore Vandenhoucke als lichte favoriet zou je zeggen, maar met Léon Nottelman / Debbie Janssens, Fréderic Gaspard / Sabine Devooght of zelfs Elias Bracke / Lise Jacques als tegenstand kan het alle kanten uit. We kijken er naar uit !

Allemaal mooie affiches ! Onze club is ook dit jaar goed vertegenwoordigd met de vele deelnemers.

 

Kunnen jeugdspelers Joke De Langhe en Steffi Van de Vel stunten in de A-reeks? Zijn Yoni Segers, Thibaut Van den Bemt of Ka Wai Cheung klaar om hun eerste prijs van het seizoen te pakken ?

Zondagavond tussen 15u en 18u zal het allemaal geweten zijn.

 

We hopen op een massaal aantal supporters !

« Terug