YBI15 Dag 3 Kwart- en halve finales: jeugd aan de macht

Belgian International

YBI15 Dag 3 Kwart- en halve finales: jeugd aan de macht

Na een druk vrijdagprogramma blijven enkel de sterkste spelers nog over in de vijf disciplines. En daarbij valt meteen op dat de jonge garde het erg goed doet.

Zo is de vijftienjarige Jin Wei Goh uit Maleisië een naam om te onthouden. Niet alleen moest ze zich daar de kwalificaties worstelen, op haar weg naar de finale versloeg ze onder meer onze eigen Lianne Tan en vijfde reekshoofd Rong Shafer. Afwachten of ze in de finale die indrukwekkende lijn kan doortrekken tegen Kirsty Gilmour.

Ook in de heren enkel staat er jong geweld klaar. Het Deense supertalent Anders Antonsen, nog altijd maar 18 jaar oud, neemt het op tegen landgenoot en vriend Christian Lind Thomsen. Die laatste is een gekende gast op de Belgian International en nam al deel aan de edities in 2011, 2013 en 2014.

De Denen maken trouwens kan op een tweede titel in het dames dubbel met Maiken Fruergaard en Sara Thygesen. Thygesen moest vier matchen op één dag afwerken, dus wordt het afwachten of zij voldoende gerecupereerd zal zijn voor de finale. Daarin ontmoet ze het Maleisische duo Joyce Wai Chi Choong en Yap Cheng Wen. Dat duo maakt hun gebrek in gestalte ruimschoots goed met hun spelinzicht en pure klasse.

Ook Polen heeft met een duo in het gemengd en heren dubbel nog alle kansen om een titel mee naar het thuisfront te nemen. Robert Mateusiak en Nadiezda Zieba moeten dan wel voorbij het Zweedse duo Jonatan Nordh en Emelie Fabbeke. Die versloegen in de halve finale verrassend het Duitse topduo Fuchs – Michels. De Duitsers waren nog zichtbaar vermoeid van hun toernooi in Guatemala waar ze de overwinning binnenrijfden.

Een topduel wordt geserveerd in het heren dubbel waar het eerste en tweede reekshoofd het tegen elkaar opnemen. De Indiërs B. Sumeeth Reddy en Manu Attri zijn de favoriet tegen hun Poolse tegenstanders Adam Cwalina en Przemyslaw Wacha.  Eerder dit jaar, tijdens de Lagos International in Nigeria, versloegen de Indische spelers hun rivalen uit Polen met 21-17 21-17. Afwachten of ze dat kunststukje kunnen herhalen.

 

Het programma voor de finale (matchen starten om 17u)

  • Damesdubbel: Maiken Fruergaard / Sara Thygesen vs. Joyce Wai Chi Choong / Yap Chang Wen
  • Dames enkel: Jin Wei Goh vs. Kirsty Gilmour
  • Gemengd dubbel: Jonatan Nordh / Emelie Fabbeke vs. Robert Mateusiak / Nadieza Zieba
  • Heren enkel: Christian Lind Thomsen vs. Anders Antonsen
  • Heren dubbel: Manu Attri / B. Sumeeth Reddy vs. Adam Cwalina / Przemyslaw Wacha

« Terug