Jonge en ervaren spelers schitteren op Yonex Belgian International

Belgian International

Jonge en ervaren spelers schitteren op Yonex Belgian International

LEUVEN-De winnaars van de 11de editie van Yonex Belgian International zijn bekend. Op het grootste internationale badmintontornooi in België wonnen spelers uit 4 verschillende landen. Enkel Denemarken wist 2 van de 5 disciplines binnen te halen. Zowel jonge als ervaren spelers veroverden de titel en de harten van het publiek.

De grootste verrassing van het tornooi was de overwinning van de Maleisische Jin Wei Goh. De vijftienjarige speelster draait nog maar heel recent mee in het volwassenencircuit. Goh startte op woensdag in de kwalificaties en won iedere wedstrijd in 2 sets. Op zaterdag stond ze tegenover tweede reekshoofd Kirsty Gilmour en won meteen de eerste set. De ervaren Schotse wist in de tweede set bij te benen, maar moest toch haar meerdere erkennen in het jonge Maleisische badmintontalent. Jon Wei Goh won in twee sets (21-15 21-18).


In dames dubbel speelden het Deense Duo Maiken Fruergaard en Sara Thygesen tegen Joyce Wai Chi Choong en Chen Wen Yap uit Maleisië. De Denen wonnen nipt hun eerste set, maar konden in de tweede set moeilijk aanklampen. Fruergaard en Thygesen wonnen in 2 sets (21-18 21-11).


De oudste finalist vinden we terug in gemengd dubbel. De 39-jarige Pool Robert Mateusiak, die een duo vormde met Nadiezda Zieba, speelde tegen de Zweden Jonatan Nordh en Emilie Fabbeke. De Zweden startten sterk, maar speelden weinig overtuigend in de tweede set. In de derde set stond er geen maat op de Poolse spelers. Zijn wonnen in drie sets (15-21 21-6 21-8).


Heren enkel werd een treffen tussen twee landgenoten. De jonge Deen Anders Antonsen en Christian Lind Thomsen lieten het publiek heel mooi en gevarieerd badminton zien. De pas achttienjarige Anders Antonsen won de finale in 2 sets (21-18 21-17).


De avond werd afgesloten met de discipline heren dubbel. Manu Attri en B. Sumeeth Reddy uit Indië speelden tegen de Polen Adam Cwalina en Przemyslaw Wacha. Dit is de enige finale waarin zowel het eerste (Indië) als het tweede reekshoofd (Polen) de aanloop tot de finale overleefden. Beide koppels waren aan elkaar gewaagd en haalden een set binnen. Na een echte nagelbijter wonnen de Indiërs in 3 sets (22-20 19-21 22-20).

 

« Terug