Voorbeschouwing 2de Flemish Summer Event in Wetteren

Tornooien

Voorbeschouwing 2de Flemish Summer Event in Wetteren

Terwijl iedereen uitkijkt naar de resultaten van Yuhan en Lianne, gaat bij ons het nieuwe seizoen van start! BC Challenge Wetteren geeft de kick-off met hun zomertornooi. Een voorbeschouwing!

Brood…

Het Flemish Summer Event van Challenge Wetteren zorgt voor een gezonde mix van sport en ontspanning. Een unieke combinatie van badminton op hoog niveau in een ontspannen kader is altijd het doel geweest. Het complex “De Warande” is met zijn zwemcomplex en kampeermogelijkheden dé ideale locatie voor dit evenement.

Opnieuw zal een heel team paraat staan om van vrijdag tot zondag de spelers, scheidrechters en supporters in de watten te leggen. De spelers kunnen heel het weekend lang opnieuw rekenen op een ruime selectie van vers bereide pasta gerechten, broodjes en nog veel meer. Een champagnebar in Lounge-omgeving met Live DJ van 16u tot 20u brengt de spelers alvast in de goede stemming voor de BBQ en ‘players-party’ nadien.

 

… en Spelen

A-reeks: Uiteraard wordt het uitkijken naar de prestaties van Frederic Gaspard. Hij staat in alle disciplines aangeschreven als favoriet. Al lijkt tweede reekshoofd Thijs Demeyere goed voorbereid voor dit nieuwe seizoen een te duchten tegenstander. Het is ook uitkijken naar Marijn Put, die na een lange blessure de weg naar de top opnieuw opzoekt. Of is het toch de Deen Kasper Fisher die met de prijzen gaat lopen?

Bij de dames wordt Sabine Devooght de te kloppen speelster, al zal Joke De Langhe haar zeker proberen het vuur aan de schenen te leggen! In de dubbelreeksen lijkt er meer spanning te kunnen ontstaan. Uiteraard zijn reekshoofden in herendubbel Gaspard-Desloovere, Van Heuckelom-Cuccu   damesdubbel Demeyere-Derudder, Blondeel-Tack favoriet. Maar het is toch uitkijken naar een aantal unieke combinaties, waarbij bij de dames veel wordt verwacht van Snoeck-Annys en Devooght- Agnieszka Jean Villanueva. Bij het herendubbel is thuisspeler en veteraan Daan De Smet aan de zijde van youngster Davy De Grauwe een te duchten outsider.

In het gemengd dubbel zullen Gaspard en Devooght waarschijnlijk de plak zwaaien, maar ook hier wordt het uitkijken naar De Smet- Annys.

B-reeksen: In het heren enkel wordt Davy De Grauwe dé te kloppen man. Bij de dames verwachten we een meer open strijd, al lijkt Jolien Decoster (3 keer reekshoofd) net iets sterker dan de rest van het deelnemersveld. Vooral in het gemengd dubbel wordt het uitkijken naar Marijn Put en Joni Vanesch, die door hun status als eerste reekshoofd toch wel wat druk op de schouders zullen voelen.

In de lagere reeksen wordt het voor BC Challenge Wetteren vooral uitkijken naar eigen talent uit de jeugdopleiding. Met Jarne Van Herreweghe, Pablo Lievens, Florian Vereecken en Wout Temmerman mag de club hopen op winst in de lagere reeksen.

 

Badpicture of the year

Het is altijd onze bedoeling geweest om ook mensen die op een andere manier onze sport beleven extra in de verf te zetten. Vorig jaar konden de umpires dit al meemaken: in een ontspannen kader konden zij genieten van luxe die een normaal tornooi niet biedt: een champagneontbijt, champagnebar, gratis BBQ én 2 maal een gezellige lunch met het hele team samen. Ook voor hen moest de boog niet altijd gespannen staan...

Dit jaar willen we een andere groep van GEPASSIONEERDE mensen de kans geven om wat meer in beeld te komen. Met name de talrijke FOTOGRAFEN die een heel seizoen lang onze Belgische tornooien afschuimen om nadien de knapste beelden te delen met iedereen. We organiseren een wedstrijd waarbij iedere Vlaamse of Waalse fotograaf zijn beste drie foto’s aan ons bezorgde, en daarenboven ook een persoonlijke commentaar bij de foto’s voorzag (wie, waar, waarom deze foto,…). De foto’s worden door onze sponsor in kleur gedrukt, en komen tijdens het tornooi in een ware gallerij terecht. In deze setting krijgt iedere fotograaf het nodige respect en ruimte om zijn of haar foto’s te tonen.

Spelers zullen zelf kunnen stemmen op hun favoriete foto. De winnende fotograaf krijgt na afloop zijn foto op een grote canvas gedrukt. Moge de beste winnen!

« Terug