Denen 4 keer zilver op de finales van de Yonex Belgian International badminton

Persbericht

Denen 4 keer zilver op de finales van de Yonex Belgian International badminton

LEUVEN-De voorbije week werd internationaal badminton op topniveau gespeeld in Sportoase Leuven. De Denen slaagden erin om 4 finales te halen, maar werden telkens veroordeeld tot zilver. Het goud was voor Chinese Taipei, Maleisië, Engeland en een dubbele finalewinst voor Frankrijk. Met een uitzonderlijke 6de finale trapte Badminton Vlaanderen de campagne Play Unified voor badminton in gang.

In Gemengd Dubbel stonden de Fransen Ronan Labar en Audrey Fontaine tegenover Alexander Bond en Ditte Soby Hansen. De Franse spelers stonden in de eerste set meteen 1-9 achter, maar kwamen verbluffend snel terug in de wedstrijd. De verraste Denen konden niet langer aanklampen en verloren daarna ook de tweede set.

Chloe Birch en Lauren Smith hadden een stevige kluif aan Julie Finne-Ipsen en Rikke Soby Hansen. Geen revanche voor de Denen in het Dames Dubbel. In de derde set haalde de ervaring van de Engelse dames het van het nieuwe Deense duo. De Denen maakte een kleine kloof nog bijna goed, maar moesten met 21-18 uiteindelijke hun meerdere erkennen.

Het Dames Enkel werd opnieuw een driesetter. Soniia Su Ya Cheah uit Maleisië haalde de eerste set tegen de jonge Sofie Homboe Dahl snel binnen, maar overhaastte zich toen in haar zoektocht naar goud. De Deense ging met de tweede set aan de haal, maar ging daarna onderuit tegen een mentaal herboren Cheah. De jonge Deense hield op donderdag onze landgenote Flore Vandenhoucke nog uit de kwartfinales.

Heren Enkel werd de eerste finale op het programma zonder Denen. De Franse Lucas Corvee nam het op tegen Sourabh Varma uit India. Corvee kon op dit niveau al een reeks podiumplaatsen voorleggen, maar won nooit eerder goud op dit niveau. Varma begon sterk in de eerste set en kon een kloof maken van 7 punten. Corvee herpakte zich echter en haalde de eerste set binnen. De tweede werd een ware strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door de jonge Fransman.

In Heren Dubbel waren de Denen Frederik Colberg en Rasmus Fladberg geen partij voor Ching Yao Lu en Po Han Yang van Chinese Taipei. Het jonge duo maakte in twee sets komaf met de Deense droom op finalewinst. Met een setstand van tweemaal 21-13 was de partij na 33 minuten beslecht. De winnaars schakelden op eerder in het tornooi onze landgenoten Freek Golinski en Matijs Dierickx uit.

Uitzonderlijk stond er een zesde finale op het programma. Deze bijzondere wedstrijd kadert in de campagne Play Unified van Special Olympics. Spelers met een verstandelijke beperking dagen hierbij spelers uit het tegen hen op te nemen. Op de finale van de Yonex Belgian International speelden zij niet enkel tegen, maar ook met speler uit het reguliere circuit. Bob Biesmans van Smash BC speelde dubbel met Olympiër Lianne Tan tegen Wim Van Looy van Avalympics die ervaren dubbelspeler Freek Golinski aan zijn zijde kreeg. De vier Belgen kregen moeiteloos sympathie en applaus van de vele bezoekers.

« Terug