Competitieweekend 15 en 16 oktober 2016

Competitie

Competitieweekend 15 en 16 oktober 2016

Een weekend nationale competitie in dezelfde hal op zaterdag en zondag, dat hadden we nog niet gehad dit seizoen. W&L deed zijn reputatie van uitstekende gastheer alle eer aan en presenteerde een optimaal ingerichte Ivo Van Dammehal in Veltem. Referee Philippe De Simon leidde de organisatie op zaterdag, referee Julien Nys kon op zondag rekenen op 10 umpires.

Ondanks het WK in Qatar en de veldrittopper in Zonhoven ging alle aandacht uit naar een aantal interessante en bepalende ontmoetingen.

Overzicht 1ste nationale

Bad 79 had weinig moeite met U-Blox Dijlevallei. Frodo Holemans was sterker dan Rafal Skrzek en Tom Dejongh en Leen Sijmens verrasten Anna Bogemans en good old Lionel Warnotte in de laatste gemengd na een spannende wedstrijd.

Uitslag: 6-2 voor Bad 79.

Lebad maakte geen prettig weekend mee. Jonge topper Siebelijn De Sutter zat in Denemarken voor de Nations Cup, en ook geen Guillaume Bonnet bij de mannen, het was improviseren voor coach Jeroen. Enkel Jade Blondeel kon in een tweesetter een punt pakken,  in de andere wedstrijden was de overmacht van W&L 1G te groot.

Uitslag: 1 – 7 voor W&L 1G.

Pluimplukkers 1G tegen Zwijndrecht was een ontmoeting tussen twee gelijkwaardige teams die ook hoogstnodig dienden te winnen om de play downs te vermijden. Het begon goed voor de Gentenaars die onmiddellijk de 2 dubbelwedstrijden konden winnen. De enkels werden mooi verdeeld over beide teams, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Gemengd dubbel 2 met winst voor Mathias Van Gastel en Emma Uyttersprot leverde Pluimplukkers de overwinning op.

Eindstand: 5-3 voor Pluimplukkers 1G.

De ontmoeting tussen DZ 99 en Hebad was een battle voor plaats 3 en een bijna zekere aanwezigheid in de play offs. Een sterke Hebaddubbel bij de mannen en de  zusjesdubbeldames Marie en Lisa wonnen elk hun wedstrijd. Hans Willems, Wouter Naert en Marie Demeyere bouwden een kleine voorsprong op, enkel onderbroken door de winst van Ann Knaepen  op Lisa Demeyere ( een wedstrijd van 49 min in dames enkel ! ) in de enkelwedstrijden. 4-2 achter voor de Limburgers dus, de gemengd wedstrijden zouden beslissend worden. En het Hebad-team maakte het alsnog waar met 2 overwinningen op het einde van de voormiddag.   Gedeelte punten dus en een beeld van de gelijkwaardigheid van beide teams.

Eindstand: 4-4.

Het gebeurt zelden dat het verschil zo groot is tussen de beide teams als in deze ontmoeting.  7 simpele tweesetters met winst, Zwijndrecht had weinig in de pap te brokken tegen DZ 99.  Enkel in de laatste gemengd konden Michiel Polfliet en Anouk Van Riel een derde set afdwingen. Grof geschut dus bij DZ 99 en een nieuwe stap richting een toprangschikking.

Eindstand: 0-8 voor DZ 99.

W&L 1G is een sterk team, maar Pluimplukkers 1G in de juiste mood is dat ook. Lawrence De Pauw en Stijn Lenaerts hadden weinig tegenstand aan Davy De Grauwe en Mathias Van Gastel. Sterke meisjes Elise Dhondt en Sanne Verbeek konden de stand terug in evenwicht brengen. Vanaf dan ging het minder succesvol voor de Gentenaars. Ondanks een sterke wedstrijd van Kris Dendoncker en Elise Dhondt klom W&L toch naar een 4-2 voorsprong. In de gemengd kan er nog rechtgezet worden om de stand in evenwicht te brengen. Dat lukte niet voor de Pluimplukkers, wat betekent dat W&L in twee spannende wedstrijden het verschil nog groter kon maken.

Eindstand: 6-2 voor W&L 1G.

Lebad sukkelde ook in de namiddag maar wat aan. Alleen de dubbel Gertjan Devaere – Bert Vandorpe en Jade Blondeel konden hun wedstrijd winnen. Goeie zaak voor U-Blox, minder voor Lebad dat heel wat punten verloor en op het einde van de dag nog steeds geen ontmoeting kon winnen.

Verrassing Hebad tegen Bad 79, dat had alles om een topontmoeting te worden. Goeie start trouwens van Hebad, want de dubbels winnen geeft wat marge voor de volgende enkels. Die enkels gaven al snel een heel ander beeld: enkel Ann Knaepen die een overwinning pakt, de andere wedstrijden gaan verloren. En in de gemengde wedstrijden werd de sterkte van Bad 79 nog eens bevestigd: 2 maal simpel winnen en de kop van de rangschikking blijven aanvoeren.

Eindstand: 3-5 voor Bad 79.

Tussenstand en programma

Wat geeft dat als tussenstand voor het begin van de 2 laatste ontmoetingen van de voorronde? Bad 79 met 2 punten voor op W&L, DZ 99 en Hebad hebben dan nog elk een puntje minder. In het onderste deel van de rangschikking speelde Dijlevallei zich relatief veilig en heeft nu 5 punten, al 3 meer dan Pluimplukkers en Zwijndrecht. Lebad staat bibberend laatste en zal zijn betere spelers moeten ( terug) vinden om van die laatste plaats weg te kunnen komen.

Volgende ontmoetingsdag staan er nog een paar mooie ontmoetingen op de lijst: DZ 99 tegen W&L en W&L tegen Hebad. Zwijndrecht heeft de moeilijkste opdracht tegen Bad 79 en Hebad, maar ook voor Lebad wordt het moeilijk punten pakken tegen Pluimplukkers en Bad 79. Afspraak in Kessel-Lo op 30 oktober 2016 vanaf 10.00 uur.

 

Overzicht 2de nationale

Na de competitiedag blijkt dat een aantal teams sterk aan mekaar gewaagd zijn.  Zo is er maar 1 punt verschil tussen de nummer 3 en de nummer 7 in de huidige rangschikking.  Dat belooft dus nog een spannende dag te worden in Herstal op 29 oktober.

Waar Bad 79 in 1ste nationale heel sterk voor de dag komt, is Bad 79 2G  het zwakke broertje in 2de nationale. Grâce had geen medelijden met de Anderlechtenaren. Enkel Arnaud Goncette scoorde nog een eerreddend punt in heren enkel 1.

Eindstand: 7 – 1 voor Grâce.

OLVE is dan wel nieuw in 2de, het staat toch mooi op de 2de plaats op dit moment. Everbergse heeft toch al jaren ervaring in de hoogste reeks, het jonge talent van OLVE was niet te stoppen en scoorde een blanco game.

Eindstand: 0-8 voor OLVE.

Ofwel is het niet spannend of dan weer wel. Pluimplukkers 2G en Dilbeek verdeelden mooi de winstpartijen. Tot de dames enkelwedstrijden ging alles vlot voor Pluimplukkers,  maar toen kwamen tweemaal een paar punten te kort om de overwinning te pakken. Dilbeek won 2 spannende gemengd wedstrijden en kwam alsnog langszij.

Eindstand: Pluimplukkers – Dilbeek  4 – 4.

Ook W&L 2G en Waterloo konden geen afstand van mekaar nemen. En dat was zeker een goeie zaak voor de Leuvenaars tegen een team dat mooi aan de leiding staat. En zoals het zo dikwijls gebeurt, zijn het de gemengde wedstrijden die een ontmoeting beslissen. Via sterke heren enkels en een vlotte overwinning van Clara Lassaux zag het er goed uit voor het Waterloo-team. Tot bleek dat het Leuvens team wel degelijk speelt voor een plaats in de play offs en daarom nog eens vol doorging in de gemengde wedstrijden. Twee overwinningen en een gelijkspel dat toch wat verrassend was.

In de namiddag herhaalde het scenario van de voormiddag zich voor Bad 79 2G. Koploper Waterloo was duidelijk te sterk en opnieuw was het Arnaud Goncette die de 0 in de uitslag kon vermijden.

Eindstand: 7 – 1 voor Waterloo.

OLVE ging op zijn elan van de voormiddag door tegen Grâce en dat resulteerde in 2 nederlagen maar wel 6 sterke winstpartijen. Broer en zus Roeymans en Rover Jay Babatido zijn constante winnaars. Hanne Janssens en Pieter Severijns zijn ook spelers waar je kan op rekenen.

Eindstand: 2-6 voor OLVE.

Wanneer je kan gelijk spelen tegen Dilbeek moet een overwinning tegen Everbergse ook kunnen. Pluimplukkers 2G deed het niet tegen Everbergse dat zich flink herstelde van de pandoering ’s morgens tegen OLVE. Mogelijk beslissend waren de nederlagen van Emma Uyttersprot en Saskia Vereecke tegen respectievelijk Erika en Roxane Hens. De gemengde wedstrijden werden verdeeld, de voorsprong van Everbergse bleef.

Eindstand: Pluimplukkers 2G – Everbergse  3-5.

En we kunnen de dag afsluiten met het derde gelijkspel, nu tussen W&L 2G  en Dilbeek. Voorstaan met 4-2 en dan toch nog 2 wedstrijden laten gaan op het einde. Het waren Ellen Clement en Julien Warnotte die in een uiterst spannende 3de game ( 20-22 in het voordeel van Dilbeek ) toch nog een gelijkspel bij elkaar konden slaan.

Eindstand: W&L  2G – Dilbeek  4-4.

Tussenstand en programma

Wie zal er op 29 oktober een plaats afdwingen voor de play offs? Waterloo staat met 9 punten op een vaste 1ste plaats. Met wedstrijden tegen Dilbeek en Everbergse mag deze plaats niet meer in het gedrang komen. OLVE pint zich zeker vast op plaats 2. Voor plaats 3 en 4 komen zeker nog 5 teams in aanmerking. De vorm van de dag en juiste ploegopstellingen zullen belangrijk worden. Bad 79 2G zal de 8ste plaats niet meer kwijtraken, en dat is ook al een prognose voor het einde van het seizoen.

« Terug