Competitieweekend 29 en 30 oktober 2016

Competitie

Competitieweekend 29 en 30 oktober 2016

De voorronde werd afgerond in Kessel-Lo in de thuishal van U-Blox Dijlevallei. En net dat U-Blox had nog een kans om in 1ste nationale de play offs te halen indien Hebad een steek zou laten vallen en de Leuvenaars minstens een punt konden pakken tegen Pluimplukkers.

In 2de nationale was het nog spannender met 5 teams voor 2 ploegen. Spanning gegarandeerd dus. Hoe het afgelopen is, vertel ik jullie graag.

Overzicht 1ste nationale

U-Blox Dijlevallei had geen tijd om zich warm te spelen. Alle plaatsen zijn belangrijk voor de eindronde, en daarom was Pluimplukkers 1G ook niet van plan om punten toe te geven. Tot de enkels hadden de Leuvenaars nog kans op minimum 1 punt. Dat viel serieus tegen in de gemengde wedstrijden: een nipte overwinning voor Jürgen Voet en Sanne Verbeek in de eerste gemengd en Tom Dejongh en Leen Sijmens lieten het kopje wat hangen, serieuze kans verkeken om plaats 4 te pakken.

Eindstand: 5-3 voor Pluimplukkers 1G.

Hebad had het een stuk makkelijker tegen Zwijndrecht. De Antwerpenaars zijn één van de twee zwakkere teams en buiten een mooie 3-setter in de eerste gemengd had Zwijndrecht geen verhaal tegen de Limburgers.

Eindstand: 8-0 voor Zwijndrecht.

DZ 99 speelt een uitstekende competitie en kan buiten Bad 79 alle ploegen aan. W&L 1G is toch geen kleine ploeg, maar in de enkelwedstrijden viel het wat tegen. Die uitslagen maakten ook het verschil want op het einde van de rit een heren dubbel en een gemengd winnen is echt te weinig voor W&L.

Eindstand: 6-2 voor DZ 99.

Bad 79 1G is duidelijk het sterkste team op dit moment. Enkel jonge topper Julien Carraggi kon het niet afmaken tegen Gertjan Devaere.

Einduitslag: 7-1 voor Bad 79 1G.

In de namiddag was het lekker ontspannen spelen voor Hebad tegen W&L 1G. De 4de plaats was een zekerheid van ’s morgens en nu was het proberen om het W&L 1G zo moeilijk mogelijk te maken. Het werd de ontmoeting van de lange wedstrijden:  beginnen met een dames dubbel van 66 minuten ( gewonnen door Hebad), nadien een dames enkel van 51 minuten (gewonnen door Sielke Barrez tegen Steffi Daemen) en om af te sluiten de laatste wedstrijd van de dag, een gemengd dubbel van 40 minuten met eindstand 28-26 in het voordeel van W&L 1G.

En toeval of niet, de drie langste wedstrijden werden geleid door umpire François Carlier, ook voor hem was het een zware en lange dag.

Eindstand : 4 – 4.

Bij U-Blox Dijlevallei was het nog wanhopig denken dat play offs nog mogelijk waren, alhoewel  DZ 99 wel een heel sterke tegenstander was om nog punten van te pakken. Een evenwichtige ontmoeting met een 3-3 tussenstand voor het begin van de gemengde wedstrijden. Die 2 wedstrijden werden de ene nipt en de andere ruim gewonnen door DZ 99.

Eindstand: 3-5 voor DZ 99.

Pluimplukkers 1G had het niet zo moeilijk tegen het jonge team van Lebad. Jade Blondeel maakte het Elise Dhondt heel moeilijk in de 1ste dames enkel, maar finaal bleek Elise toch iets sterker. Anders liep het af in de 2de dames enkel. Jong talent Siebelijn De Sutter hield het 42 minuten vol tegen Sanne Verbeek, maar dan wel met succes en een heel mooie overwinning voor de jongste speelster in de competitie. Nog 1 gemengd dubbel overwinning was er voor Lebad, de andere wedstrijden werden gewonnen door de Gentenaars.

Eindstand: 2-6 voor Pluimplukkers 1G.

Zwijndrecht kon het niet slechter treffen dan tegen Bad 79 1G om de dag af te sluiten.

Ondanks 3 3-setters, maar dan altijd in het voordeel van Bad, was het overwicht van het Anderlecht team te groot. Steffi Van De Vel zorgde voor het enige punt tegen Ting Ting Wang.

Eindstand: 1 – 7 voor Bad 79 1G.

Overzicht 2de nationale

Het is duidelijk dat het succes in 1ste nationale niet kan verlengd worden door Bad 79 2G in 2de nationale. OLVE was echt te sterk en ondanks enige tegenstand in 3 van de 8 wedstrijden was het verschil duidelijk in de uitslag.

Eindstand: 8-0 voor OLVE.

Pluimplukkers 2G en Grâce leveren strijd om van de 7de plaats weg te blijven. In de voormiddagsessie eindigde dit duidelijk in het voordeel van de Luikenaren. Enkel Emma Uyttersprot in de 1ste dames enkel kon voor een puntje zorgen.

Eindstand: 1 – 7 voor Grâce.

Everbergse stond vrij rustig en stevig richting play offs en W&L 2G kon daar weinig tegen inbrengen. Jana Tegethoff was te sterk voor Erika Hens, de andere wedstrijden was het net andersom voor het Leuvens team.

Eindstand: 1 – 7 voor Everbergse.

Waterloo tegen Dilbeek, of de potentiële voorrondewinnaar tegen een Dilbeek dat nog moest uitpakken voor de play offs. De dubbels hadden winstpunten voor Waterloo, de dames enkels voor Waterloo  en de heren enkels voor Dilbeek en dat ene puntje verschil maakt op het einde dat Waterloo nog maar eens de overwinning pakt.

Eindstand: 5-3 voor Waterloo.

In de namiddag werd er echt gespeeld voor de laatste punten en plaatsen.

Waterloo en Everbergse hielden de ontmoeting mooi in evenwicht wat enkel maar kon eindigen in een gelijkspel. Een interessant punt voor Everbergse in de richting naar omhoog.

Eindstand:  4 – 4.

Ook de ontmoeting tussen W&L 2G en Grâce zou spannend moeten geweest zijn. Na de enkels was een gelijkspel nog mogelijk, maar in de gemengde wedstrijden lukte het net wel voor W&L en net niet voor Grâce (21-19 in het derde game ). Een belangrijk punt voor W&L maar zeker evenzeer een zwaar verloren punt voor Grâce.

Eindstand: 6-2 voor W&L 2G.

Pluimplukkers 2G tegen OLVE. Wat kon dit worden? Opvallend bij OLVE: geen Hanne Janssens en geen broer en zus Roeymans in de kern, een gevolg van de zekerheid van een plaats in de play offs?

Het verschil was dan ook verrassend groter dan verwacht. Buiten de dubbelwedstrijden heren en dames lieten de spelers van OLVE het toch wel afweten.

Eindstand: 6-2 voor Pluimplukkers.

En we sluiten af met de ontmoeting tussen Dilbeek en Bad 79 2G. Een geladen gegeven trouwens met de aanwezigheid van Greg Sombardier, gewezen speler van Bad 79, die nu voor Dilbeek uitkomt. Vijf 3-setters, zo gemakkelijk ging het toch ook niet voor Dilbeek, alhoewel enkel het verlies in de dames dubbel voor een tegenpunt kon zorgen voor Anderlecht. De gemengde wedstrijden zorgden dan nog voor de nodige commotie: een opgave (?) in de eerste gemengd wedstrijd en een nipt verlies in de tweede gemengd wedstrijd waren de laatste verliespunten voor Bad 79.

Eindstand: 7-1 voor Dilbeek.

Nabeschouwing na de voorronde

In eerste nationale hebben we 8 verschillende soorten punten. Geen probleem dus met teams met gelijk aantal punten en kijken wie eventueel naar play offs of play downs moest, de situatie is duidelijk.

1ste nationale

Titelkandidaat nummer 1 is Bad 79 1G dat geen enkel punt verloor in de voorronde. Verrassende 2de is DZ 99 dat vooral met sterke vrouwen een uitstekende plaats veroverde. Hebad is ook een verrassing. Recht van 2de nationale en nu al in de play offs, het team van coaches Benny Put en Patrick Boonen heeft uitstekend gepresteerd. W&L 1G zit er wat tussenin. Een 3de plaats op dit moment en mogelijk een strijd tegen DZ 99 voor een 2de plaats behoort tot de mogelijkheden.

In het play downs gedeelte zijn Pluimplukkers 1G en U-Blox Dijlevallei potentiële zekerheden. Wat wordt het met Lebad, een team dat altijd in 1ste thuishoort? We vertrekken van nul, en indien het Kortrijks team Elke Biesbrouck en Roel Van Heuckelom zou kunnen recupereren, dan is een afscheid van 1ste zeker nog geen vaststaand feit. Mogen we Zwijndrecht een potentiële daler noemen? Zonder versterking van het team met een Daan Philips bijvoorbeeld kan dit enkel maar bevestigd worden.

2de nationale

In 2de nationale zal Waterloo hoogstwaarschijnlijk kampioen spelen. OLVE kan voor een verrassing zorgen door op 2 seizoenen tijd in 1ste nationale te belanden. Met hun sterkste team op de baan moet dit kunnen. Everbergse en Dilbeek kunnen net iets te kort komen voor een 2de plaats.

Onderaan zal het nog spannend worden voor de 7de plaats.Mogelijk nog 3 teams komen in aanmerking voor een trip richting Liga. Het wordt interessant te volgen hoe W&L en Pluimplukkers hun spelers zullen opstellen om hun 2de team sterker te kunnen maken en het behoud te verzekeren. Grâce zal vechten voor een 6de plaats, Bad 79 2G zal met 0 punten in de voorronde dit scenario hoogstwaarschijnlijk herhaald zien.

1ste nationale: competitie - de ploegen

2de nationale: competitie - de ploegen

« Terug