Dames en Heren Ligacompetitie

Competitie

Dames en Heren Ligacompetitie

De Vlaamse dames- en herencompetities starten begin januari en zoals gemeld aan alle ploegkapiteins willen we 2017 aanvangen met goede voornemens en zal Badminton Vlaanderen de competitie wat strikter opvolgen. 

Ter voorbereiding beginnen we met de basisopstellingen: deze blijken niet overal in orde te zijn, dus geven we de clubs wat extra tijd tot 18 december 2016. Nadien komt de volledige lijst met alle basisopstellingen van de dames- en herencompetitie op de website onder het topic competitie optie documenten. 

We vragen ook iedereen de data van de competitiewedstrijden na te kijken en tot 18 december kunnen die nog in onderling overleg verplaatst worden. Nadien wordt dat moeilijk ivm de verlofperiode. Vanaf 1 januari 2017 is dit enkel mogelijk indien de sporthal niet beschikbaar is of een geval van overmacht. In het eerste geval moet er een attest afgeleverd worden dat aantoont dat de zaal wel degelijk bezet is. Een nieuwe datum wordt ook in deze situatie in samenspraak met de tegenstanders gezocht. 

Vanaf 2017 worden de afgewerkte competitieontmoetingen administratief sneller en met meer aandacht opgevolgd. We kijken alle wedstrijden na en resultaten moeten 24u na het begin uur van de competitie online staan. De bezoekers bevestigen ten laatste 72u na het voorziene begin uur de uitslag. 

Ter voorbereiding van ons beleidsplan 2017-2020: alle ploegen zullen 2 maal hun wedstrijdformulier moeten insturen, één keer in de heen- en één keer in de terugronde. De controle tijdens de heenronde wordt aangekondigd en je krijgt feedback over de manier waarop het formulier ingevuld werd. 

Gedurende de terugronde wordt de ploeg niet op voorhand verwittigd. Het team wordt niet op de hoogte gebracht van het willekeurig gekozen testmoment. Is je wedstrijdformulier op dat ogenblik niet in orde dan volgt er helaas een sanctie. Maar zoals gezegd, de clubs/ploegen hebben nog wel 2 maanden tijd om hun beleid inzake wedstrijdleiders aan te passen en te "verbeteren" indien nodig. En wij zijn er om te helpen en geven graag advies waar gevraagd. 

 

Reglementen in verband met competitieregels en het wedstrijdformulier kan je hier raadplegen. 

Alle documenten, attesten, wedstrijdformuliere, vragen of problemen in verband met de competitie kan je mailen naar competitie@badmintonvlaanderen.be 

« Terug