Bad79 kampioen Victor League 2016-2017

Competitie

Bad79 kampioen Victor League 2016-2017

Bad 79 Anderlecht kampioen en Lebad Kortrijk redt zichzelf met 1 game en blijft in 1ste nationale.

Wat was de situatie voor het begin van de laatste speeldag?

Bad 79 met 1 punt voor op W&L in de play offs en onderaan Lebad dat op het punt stond om 1ste nationale te moeten verlaten.

Bad 79 pakt de titel na een 6-2 overwinning tegen W&L in de voormiddagronde. De overwinning lijkt royaal, maar kwam er slechts na een aantal moeizame wedstrijden met 4 driesetters waar ook het verschil slechts een paar punten bedroeg. Met 3 punten voorsprong kunnen de Anderlechtenaren wat experimenteren en een 5-3 overwinning tegen DZ 99 volstaat om de kampioenenviering helemaal te laten starten.

Onderaan is de strijd heel wat hevigere en interessanter. Lebad en U-Blox Dijlevallei komen mekaar tegen in de voormiddag. Wie wint loopt mogelijk weg van de voorlaatste plaats. Na de dubbels staat Lebad 2-0 voor en dat kan Dijlevallei niet meer ophalen. Uiteindelijk wordt het 5-3 in het voordeel van de Kortrijkse ploeg en staan beide teams met het zelfde aantal punten bij het begin van de laatste ontmoetingsronde.

 

Namiddag

In de namiddag doet Dijlevallei het nog uitstekend in de ontmoeting tegen Pluimplukkers en wint met 5-3. Maar is dit genoeg om voorbij Kortrijk te gaan?

Zwijndrecht, op voorhand al veroordeeld voor 2de nationale, kan geen vuist meer maken in de eerste 4 wedstrijden. Met een 4-0 voorsprong kan Lebad zich nog een verlies in dames enkel 1 en gemengd 1 permitteren om uiteindelijk te winnen met 6-2. Maar of dit volstaat voor het behoud?

Ongelooflijk maar waar, wanneer de stand op het bord verschijnt heeft Lebad 1 game over tegenover U-Blox en kan op die manier opnieuw uitkijken naar een seizoen in 1ste nationale.

Spijtig voor sympathieke ploegen Zwijndrecht en U-Blox Dijlevallei, maar hen wacht een jaartje 2de nationale volgend seizoen.Terugkeren wordt spannend, want vanaf volgend seizoen is er slechts 1 daler van 1ste naar 2de en tegelijk 1 stijger van 2de naar 1ste.

Gelukwensen aan het spektakelteam van Bad 79 voor de titel en aan alle andere teams die er op elke ontmoetingsdag voor gingen en altijd het beste van zich gaven.

« Terug