Waterloo kampioen in 2de nationale en OLVE in 2 seizoenen naar 1ste nationale

Competitie

Waterloo kampioen in 2de nationale en OLVE in 2 seizoenen naar 1ste nationale

Wat was de situatie voor het begin van de laatste speeldag ?

In de play offs lijkt Waterloo veilig met 2 punten voorsprong. Nog één overwinning en de titel moet binnen zijn. Voor de 2de stijger is er meer spanning: OLVE en Everbergse hebben een gelijk aantal punten en moeten beiden nog tegen Waterloo.

In de play downs is Pluimplukkers 2G gerust, de voorsprong is groot genoeg voor een 5de plaats. Spannend wordt het hier tussen W&L 2G en Bad 79 2G voor plaats 6 en dus voor blijven of dalen.

 

Ontmoetingen van de voormiddag

Waterloo heeft genoeg aan 2 punten om zeker te stijgen en Everbergse heeft zeker 1 punt nodig om mogelijk OLVE voor te blijven.

Het blijft spannend tot de laatste gemengd wedstrijd om Waterloo, na 5 driesetters, alsnog de overwinning te laten binnenhalen.

Eindstand: Everbergse – Waterloo 3 – 5.

Ondanks fileproblemen kan OLVE zijn ploeg toch op tijd klaarkrijgen voor de belangrijke ontmoeting tegen Dilbeek.

Het begint goed voor OLVE met 3 overwinningen op rij in dubbels en eerste heren enkel. Tine Roeymans pakt voor OLVE al zeker een punt door dames enkel 2 te winnen, Hanne Janssens en Jeroen Roeymans maken het mooi af door nog een gemengd dubbel te winnen.

Eindstand: OLVE – Dilbeek 5-3

In de play downs probeert W&L 2G alsnog dalen te vermijden door tegen Pluimplukkers te winnen, wat niet zo evident zal blijken.

De overwinningen gaan gelijk op en op het einde is een logisch gelijkspel het resultaat.

Eindstand: Pluimplukkers 2G – W&L 2G 4-4

Bad 79 2G daarentegen heeft het een stuk makkelijker tegen Grâce dat al vooraf veroordeeld was om te dalen.

Met 3 spelers uit hun ploeg in 1ste nationale is het niet moeilijk om Grace makkelijk af te houden.

Eindstand: Bad 79 2G - Grace 6-2

 

Ontmoetingen van de namiddag

Na winst in de voormiddag en de nederlaag van Everbergse is OLVE klaar om de stap naar 1ste te zetten. Dat doen ze dan ook met bravoure tegen kampioen Waterloo. Met een 5-1 voorsprong de gemengde wedstrijden voorbereiden betekent dan ook dat de namiddag winnend kan afgesloten worden en het feestje kan beginnen.

Eindstand: Waterloo – OLVE 3-5

Everbergse is dan veroordeeld tot een volgend verblijf in 2de nationale wat zich nog eens vertaalt in een gelijkspel tegen Dilbeek.

Eindstand: Dilbeek – Everbergse 4-4

In de play downs is de strijd sneller gestreden. Grâce strijdt tot de laatste wedstrijd voor hun laatste seizoen in 2de en houdt W&L 2G in bedwang met een gelijkspel.

Eindstand: W&L 2G - Grace 4-4

Bad 79 2G speelt een uitstekende laatste ronde en pakt Pluimplukkers 2G in met ruim verschil. De redding is een feit voor de Anderlechtenaren.

Eindstand: Bad 79 2G – Pluimplukkers 2G 7-1

 

Conclusie

Waterloo was zowat de gedoodverfde favoriet voor de titel en heeft het ook waargemaakt, al was het in de eindronde toch maar op het nippertje tegen een sterk eindigend OLVE.

Topprestatie van het Edegems team dat zich op 2 seizoenen tijd in de hoogste nationale afdeling speelt.

Benieuwd wat beide teams volgend seizoen bij de grote jongens zullen presteren. Er is wel degelijk een duidelijk verschil tussen beide afdelingen en het is aan beide teams nu om te bewijzen of ze zich met hun huidige spelers kunnen handhaven of dat er versterking nodig zal zijn.

De specifieke formule van play offs en play downs is de redding van Bad 79 2G geweest en het verlies van W&L 2G en Grâce .

Bad 79 had geen enkel punt na de voorronde, maakte gebruik van de mogelijkheden van het opstellen van spelers zoals het reglement het toelaat en wordt op die manier 6de met een verlengd verblijf in 2de nationale tot gevolg.

Pluimplukkers 2G, voorlaatste na de voorronde, gebruikte ook de juiste spelers op de juiste momenten en kon daar gebruik van maken om relatief vlot 5de te worden.

Grootste slachtoffers van het systeem zijn zoals hierboven genoemd W&L 2G en Grace.

Plaats 5 en 6 waren voor hen na de voorronde, wat ze niet konden waarmaken in de eindronde , niet toevallig tegen 2 ploegen die ook nog een team in 1ste spelen hadden.

Proficiat aan de 2 stijgers en succes in 1ste nationale, de 2 dalers alle succes gewenst en mogelijk zien we ze snel terug in 2de nationale.

« Terug