Halve finale op badminton Nations Future Cup

Persbericht

Halve finale op badminton Nations Future Cup

SLOVENIË – Robby Bronselaer en Senne Houthoofd behaalden de derde plaats op het individueel event Nations Future Cup in Slovenië. Het volledige team behaalde eerder al de 4de plaats in het teamevent.

Het Belgische duo Bronselaer/Houthoofd versloeg in de kwartfinale het tweede reekshoofd. De tegenstanders uit Tsjechië Aubus/Palán haalden de eerste set binnen (21-19), maar verloren uiteindelijk de tweede set met vergelijkebare cijfers. In de derde set namen Robby Bronselaer en Senne Houthoofd vlot de bovenhand en zetten ze de scoreborden op 21-12.

In de halve finale werd het wederom een driesetter. In de eerste set waren de duo’s elkaar waard. Robby Bronselaer en Senne Houthoofd haalden de eerste set pas binnen met 25-27 op de telborden. In de tweede en derde set was het overwicht van de Spanjaarden te groot. Monroy en Piris wonnen uiteindelijk ook nog van hun landgenoten en haalden goud op Jongens Enkel.

Het volledige Belgische jeugdteam speelde eerder al het teamevent in Slovenië. Kirstin Boonen, Robby Bronselaer, Andreas De Winne, Siebelijn Desutter, Senne Houthoofd, Adrien Slegers en Steffi Van De Vel namen het in hun poule op tegen spelers uit Spanje, Slovakije en gastland Slovenië. Ze werden tweede in hun poule en werden uiteindelijk vierde van de acht deelnemende landen.

Meer info

Informatie over alle wedstrijden en spelers is te vinden op de tornooilink.

Spelersinfo (zie ook het spelersprofiel dat je rechts kan aanklikken).

  • Robby Bronselaer (15 jaar) is aangesloten bij Drive BC (Dendermonde).
  • Senne Houthoofd (15 jaar) is aangesloten bij Izegemse BC.

« Terug