Topspelers brengen spektakel tijdens vijftiende editie JOT

Persbericht

Topspelers brengen spektakel tijdens vijftiende editie JOT

EDEGEM (Antwerpen) – Jong internationaal badmintontalent zakt van 15 tot en met 17 april af naar Edegem en Kontich voor de feestelijke editie van het Victor Junior OLVE Tournament, kortweg JOT. Het toernooi maakt net zoals vorig jaar deel uit van het Europees badmintoncircuit voor spelers onder 17 jaar. Met spelers uit maar liefst 28 landen, een recordaantal voor het JOT, wordt een zeer sterk en divers deelnemersveld verwacht.

 

Het JOT is dit jaar toe aan zijn vijftiende editie. Het spreekt dan ook voor zich dat de organiserende badmintonclub OLVE BC rekent op hoogstaande prestaties van de spelers om het feest extra glans te geven. Met ongeveer 380 deelnemers tussen 10 en 17 jaar oud, die in verschillende disciplines voor de titel zullen strijden, zou dit geen probleem mogen zijn. Naast de individuele prijzen zullen de deelnemende teams de wisselbeker in de wacht proberen te slepen. Vorig jaar werd deze gewonnen door een internationaal team met spelers uit Finland en Duitsland. Voor de oudste spelers staat er daarenboven nog meer op het spel, zij zullen zoveel mogelijk punten trachten te verzamelen in hun strijd naar de titel van het U17 Badminton Europe Circuit.

Feesteditie

De verwachtingen zijn niet enkel hoog gespannen wat betreft het spelniveau, ook de aankleding van de zaal zal tot de verbeelding spreken. Zo zullen de bezoekers bij het betreden van de sporthal meteen worden ondergedompeld in een feestelijke sfeer. Daarnaast kan er tijdens een tentoonstelling teruggeblikt worden op vijftien jaar JOT. Tot slot staat ook de finaledag in het teken van de vijftiende editie, met aangepaste prijzen voor de winnaars en enkele extra’s voor spelers en bezoekers.

All-in pakket leidt tot jaren van groei

Het JOT staat gekend om haar tot in de puntjes verzorgde organisatie en biedt de spelers een totaalpakket aan. Zo kunnen zij via de organisatie reserveringen maken voor transport, verblijf en maaltijden. De spelers hoeven dus enkel een ticket naar België te boeken, om zich vervolgens volledig te richten op hun badmintonprestaties. Dit is enkel mogelijk dankzij de gedrevenheid van de organisatoren en de vele vrijwilligers en sympathisanten waar OLVE BC elk jaar op kan rekenen.

Deze gedrevenheid heeft er ook toe geleid dat het badmintontoernooi al enkele jaren als enige toernooi een gouden label heeft op het Belgian Junior Master Circuit. Dit betekent dat Belgische spelers op het JOT de meeste punten kunnen verzamelen in de algemene ranking van het circuit. In 2016 kreeg het evenement ook een internationale erkenning, toen het JOT als eerste toernooi de aftrap mocht geven voor het gloednieuwe Europese badmintoncircuit voor spelers onder 17 jaar. Van de zeventien toernooien op het circuit, komt het JOT dit jaar als vierde aan de beurt. Er worden dan ook heel wat aanstormende talenten verwacht, die weldra zullen doorgroeien naar de Europese top.

Edegem en Kontich zullen dit jaar deelnemers ontvangen uit onder andere landen als Brazilië, Nigeria, Rusland, Thailand en de Verenigde Staten. De rol van de Belgische en Europese erkenning van het JOT valt in dit verhaal niet te onderschatten.

De voorrondes worden zaterdag 15 en zondag 16 april afgerond in Sporthal Den Willecom (Edegem) en Sportcomplex de Nachtegaal (Kontich). Op maandag 17 april wordt het slotakkoord gegeven, met de halve finales en finales in Edegem. Voor bezoekers is het sportief gebeuren gratis toegankelijk.

Extra info en contactgegevens voor pers

« Terug