Hoogstaande 15de editie van Victor Jot te Edegem

Tornooien

Hoogstaande 15de editie van Victor Jot te Edegem

Het Victor Jot 2017 was dit jaar aan zijn 15de editie toe en voor de 2de keer maakte de U17 deel uit van het U17 BE circuit. Dat maakte dat er tal van internationale spelers inschreven op jacht naar rankingpunten om een plaats te verwerven op het U17 EK in november 2017 te Praag.

Na de moeilijke start vorig jaar met veel afzeggingen naar aanleiding van de aanslagen in Brussel ging het tornooi dit jaar op volle sterkte van start. De organisatie mocht tijdens het paasweekend 151 deelnemers uit 26 landen begroeten in de reeks U17. In het zog van de U17 was er natuurlijk ook het internationale jeugdtornooi met 238 inschrijvingen uit 21 landen. In het totaal waren er Belgische deelnemers waaronder 22 in de reeks U17 en 43 in de reeksen U11/U13/U15.

Tijdens het Victor Jot worden de enkelreeksen voor U11/U13/U15 in poules van 3 of 4 gespeeld, waarbij telkens de eerste twee uit de rangschikking zich plaatsen voor de hoofdtabel. Na de poules stonden er 18 Belgen in de hoofdtabel verdeelt over de drie reeksen.

Enkele Belgische uitschieters ...

Voor Charles Fouyn was de kwartfinale het eindpunt in het HE-13. In het DG-13 samen met Amber Boonen, en het HD-13 met Rune Van Dalm haalde hij telkens de halve finale. Victor Patteet haalde bij zijn eerste deelname in het HE-11 ook een mooie halve finale en Silke Decostere stond met haar partner uit Wales mooi te pronken op de tweede plaats in het DD-11.

De knapste Belgische prestatie staat op naam van Yaro Van Delsen in het HE-15. Yaro had 6 wedstrijden, waaronder enkele zware 3-setters, nodig om zich te kunnen plaatsen voor de finale HE-15. In de finale was de Amerikaan Don Averia een maatje te sterk, zodat Yaro op een knappe 2de plaats bleef steken.

In het U17 BE circuit tornooi, waar al de reeksen in een KO-tabel werden gespeeld, zagen we een hoog niveau in de deelnemerslijst maar zeker ook op het veld.

De Schot Adam Pringle haalde twee overwinningen. Met Joshua Apiliga in het HD en met Rachel Andrew in het DG. In het DD wonnen de Russinnen Kozyrena en Sukhova de finale nadat ze in de halve finale het Belgische duo Kirstin Boonen en Steffi Van De Vel versloegen.

Het HE was een volledige Spaanse finale met Marc Cardona als verdiende winnaar. De meest in het oog springende prestatie zagen we echter van Juliana Viana. Deze nog net geen 13-jarige Braziliaanse, die traint en woont in het Spaanse Oviedo, versloeg vriend en vijand op weg naar de eindoverwinning in het DE ... Zeker een naam om in het oog te houden!

De organisatie mag trots zijn op wat ze opgebouwd hebben gedurende de laatste 15 jaar.

De twee overblijvende organisatoren die alle 15 tornooien mee hebben meegemaakt, Jeroen Devries en Marc De Punt, werden door de vrijwilligers in de bloemen gezet.

Ikzelf kijk alvast reikhalzend uit naar de volgende editie!

Julien Nys

« Terug