Week van de Official 2017

Officials

Week van de Official 2017

Naar goeie gewoonte neemt Badminton Vlaanderen ook dit jaar van 7 tot 15 oktober deel aan de Week van de Official, georganiseerd door de Vlaamse Sport Federatie (VSF). De Week van de Officials is een sporttak overschrijdend initiatief dat respect en waardering wil (laten) tonen voor de wekelijkse inzet van de Vlaamse officials.

Ook Badminton Vlaanderen neemt deel aan deze campagne om alle officials te bedanken die week na week zich inzetten voor veilige, kwalitatieve en faire wedstrijden. Hieronder een overzicht van de verschillende acties:

  1. Voorstelling van de spandoek “Bedankt Officials“ tijdens het tornooi van Wetteren op 12 en 13 augustus
  2. De teambuilding events tijdens de Yonex Belgian International in Leuven van 13 tot 16 september in de vorm van:
  • De spandoek is aanwezig in de tribunes
  • Alle officials werden uitgenodigd om deel te nemen aan een verkennende wandeling in Leuven langs oude cafés en verdwenen brouwerijen. Een wandeling met buitenlandse officials in de voormiddag werd in de namiddag overgedaan voor Vlaamse officials. De wandeling werd gecombineerd met de formule gratis toegang tot de finales van het grootste Belgisch Badmintonevent (YBI) voor alle Vlaamse officials en partner.
  • Een infostand tijdens de YBI waar je als geïnteresseerde bezoeker kon kennismaken met de verschillende vormen van opleidingen voor officials.
  • Blauwe klapsticks (gemaakt in het kader van de Week van de Official “ik supporter ook voor de official”) werden verdeeld onder de jeugdige aanwezigen.
  1. Interview met Kamasha Robertson, onze buitenlandse gastumpire voor 4 seizoenen. Zie het afzonderlijk artikel op Shuttleview.
  2. Er wordt een rondvraag verstuurd naar alle officials omtrent hun verwachtingen van de federatie, dit kan gaan over vorming, begeleiding, motivatie, vergoedingen en dergelijke.
  3. Aan de clubs wordt gevraagd om hun officials extra in de kijker te zetten en deze op passende wijze te bedanken voor hun inzet.

 

In de loop van de volgende weken en tot en met de Vlaamse kampioenschappen zal de commissie Wedstrijdfunctionarissen permanent aanwezig zijn om promotie te maken voor haar werking en het informeren van geïnteresseerde leden van Badminton Vlaanderen met het doel om de groep van de verschillende soorten van officials te vergroten.


 

 

 

« Terug