Uitstekende resultaten op de Portuguese Junior & de Welsh International

Topsport

Uitstekende resultaten op de Portuguese Junior & de Welsh International

Vorige week waren we op twee fronten actief; de Portuguese Junior & de Welsh International. Op beide tornooien mochten we Belgen op het hoogste schavotje aanschouwen.

Portuguese Junior

Verslag: Jürgen Wouters

Afgelopen week vond de Portuguese Junior plaats in Caldas da Rainha.
Waar het weer in België koud en regenachtig was, was het in Portugal aangenaam en zonnig. Net zoals de resultaten van Julien Carraggi, Jona van Nieuwkerke en Joke de Langhe.

Met deze drie spelers hebben we drie finales gehaald waarvan er twee finales werden gewonnen.
We begonnen de dag met de finale van het herendubbel. Deze wedstrijd werd net zoals de rest van de wedstrijden gemakkelijk gewonnen door Jona en Julien. Hiermee werd hun eerste Junior titel samen binnen gehaald, een prestatie om trots op te zijn!


De tweede finale was die van Julien. In het heren enkel won Julien al zijn wedstrijden tot aan de finale in twee sets. In de finale trof hij de Kazach Dmitriy Panarin. Na verlies in de eerste set ging het in de tweede set beter. Met goed spel kon hij de tweede set naar zich toe trekken. In de derde set nam Julien al snel een ruime voorsprong, die hij niet meer uit handen zou geven en hierdoor zijn tweede titel van het toernooi op zijn naam kon schrijven.


De laatste finale van de dag was die van het gemengd dubbel tussen Jona/Joke en Krivec/Polanc uit Slovenië. Om in de finale te geraken hebben Joke/Jona tot aan de halve finale alles makkelijk gewonnen. In de halve finale werden ze goed getest; ze wonnen deze wedstrijd in twee sets waarvan de eerste zeer spannend was. Tijdens de finale haalde ze een hoog niveau tegen de 1e geplaatste Slovenen. Echter ging deze finale nipt verloren met twee keer 19-21.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer succesvol tornooi in Portugal!

 

Welsh International

Op de Welsh International namen 3 Belgen deel, Rowan Scheurkogel in het mannen enkel. Hij wist zijn eerste kwalificatiewedstrijd te winnen, maar moest zijn betere erkennen in George Priestman [9]. Flore Vandenhoucke speelde samen met haar mixpartner Maxime Briot [8] een verdienstelijke wedstrijd, maar verloren in drie sets van het Franse duo Fabien Delrue & Sharone Bauer.
Daarnaast nam Flore ook nog deel in het vrouwen dubbel, samen met Lise Jaques. Ze bleken veel te sterk voor de tegenstand en mogen vanaf heden de Welsh International bij op hun palmares schrijven.

Proficiat Flore & Lise!

 

« Terug