Vernieuwing C320

Competitie

Vernieuwing C320

Zoals reeds aangekondigd werd er ​afgelopen maanden een vernieuwde C320, het competitiereglement, ontworpen in samenspraak met de provincies. Op basis van deze constructieve samenwerking kunnen wij vandaag het vernieuwde reglement aan jullie voorstellen. 

Er zijn enkele grote inhoudelijke veranderingen doorgevoerd, allemaal met als doel een meer gelijkwaardige competitie te creëren, zowel over de provincies heen als in de Vlaamse competitie. We hopen op deze manier een spannende competitie over alle afdelingen te verzekeren. Er zijn niet enkel veranderingen aangebracht aan het reglement zelf, maar er is ook een nieuwe bijlage samen met een vernieuwd ploegopstellingsformulier toegevoegd.

De voornaamste wijzigingen die we hebben doorgevoerd zijn:

  • Ploegindeling in afdelingen op basis van ploegindexen
  • Maximale individuele klassementen per afdeling
  • Nieuw officieel ploeguitwisselingsformulier (uitgebreide info volgt midden april) 
  • Nieuwe inschrijfmodule (uitgebreide info volgt midden april)

 

Deze aanpassingen laten toe om voor volgend seizoen na 2 seizoenen van onderbroken competitie toch een indeling op basis van de sterkte van alle ploegen te maken op basis van het vernieuwd klassementssysteem. Zo hopen we een spannende heropstart met gelijkwaardige reeksen van de competitie te kunnen bevorderen bij het begin van volgend seizoen.


In de bijgevoegde Visuals kunnen jullie de belangrijkste wijzigingen zien. Voor de volledige wijzigingen raden we jullie sterk aan om het vernieuwde reglement volledig bekijken dat via onze website te raadplegen is. Er zal komende weken ook een FAQ-pagina opgesteld worden op onze website op basis van jullie meest courante vragen.

Momenteel wordt een digitale bijscholing uitgewerkt voor alle wedstrijdleiders samen met een vernieuwd tuchtreglement C620. Verdere info volgt in aanloop van de zomer.

 
Wij kijken alvast uit naar de lancering van dit nieuwe reglement in onze competitie. Mochten jullie vragen hebben, aarzel dan niet ons te contacteren via dylan@badmintonvlaanderen.be.
 
Hou jullie gezond, samen staan we sterk!

 

Downloads

Voorbeeld ploegindelingen
Overzicht wijzigingen C320

« Terug