Visienota Vlaamse Regering

Over ons

Visienota Vlaamse Regering

Vlaamse Regering keurt visienota vrijetijdswerk/semi-agorale arbeid voor de sportbegeleider goed.

De vergoeding van sportmedewerkers zoals trainers is geen gemakkelijke puzzel. Wie zich lange tijd voor meerdere dagen engageerde, viel al snel buiten de vrijwilligerswetgeving. Ook tijdens onze provinciale bezoeken naar aanleiding van beleidsplan 17-20 werd het puntje aangehaald.

Vanuit verschillende betrokkenen en organisaties werd intussen al hard gewerkt aan een mogelijke nieuwe omkadering. Afgelopen week werd een visietekst 'statuut vrijetijdswerk' goedgekeurd door de Vlaamse Regering.

We geven jullie alvast die info mee die we toegestuurd kregen van VSF.

 

Info vanuit onze koepelfederatie (Vlaamse Sportfederatie vzw)

De Vlaamse Regering heeft afgelopen vrijdag onder impuls van minister Muyters een visietekst goedgekeurd over de contouren van een semi-agoraal statuut (nieuwe naam: statuut vrijetijdswerk).

Bekijk hier de visietekst.

De Vlaamse Sportfederatie zal op 8 maart deelnemen aan een politiek debat rond vrijwilligerswerk en semi-agorale arbeid, georganiseerd door de Verenigde Verenigingen. Tijdens dit debat zal de VSF de kans krijgen om de noodzaak van een semi-agoraal statuut voor de sportsector te verduidelijken en om hierover in debat te gaan met federale parlementsleden van de verschillende politieke partijen.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen in dit belangrijke dossier voor de sportsector.

« Terug