Voorbeschouwing Yonex Belgian International 2014

Belgian International

Voorbeschouwing Yonex Belgian International 2014

Tiende editie van „ons” tornooi en dit jaar mogen we zowaar een top 10-speler verwelkomen. Niemand minder dan Hans-Kristian Vittinghus uit Denemarken komt naar Leuven afgezakt.

De kans is groot dat deze lustrumeditie een interland Denemarken-Nederland wordt en wie vorig jaar bv. Rasmussen/Sorensen en Piek/Muskens bezig zag, weet dat er ook dit jaar heel wat sfeer in de zaal zal zijn.

 

Heren enkel

Bij het heren enkel hebben we naast Hans-Kristian Vittinghus ook nog drievoudig YBI-winnaar Marc Zwiebler (DUI-WR26), Eric Pang (NED-WR37), Osleni Guerrero (CUB-WR46) en Emil Holst (DEN-WR54).

Eric Pang wist op het voorbije WK in Kopenhagen te verrassen door kwartfinale te spelen en ei zo na door te stoten tot de halve finale.

Buiten deze 5 toppers zijn er nog heel wat anderen die zullen proberen om de kroon van Andre Kurniawan Tedjono over te nemen. Zo ook o.a. onze eigen Yuhan Tan (WR94) die op het WK een heel goede partij tegen H.K Vittinghus speelde.

Verder treden voor België Maxime Moreels, Marijn Put, Stijn De Langhe, Daan Philips, Rover Jay Babatido, Flor Spanhove, David Scoliers, Ward Van Boven, Stijn Lekens, Lawrence De Pauw en Birger Abts aan.

 

Dames enkel

Bij het dames enkel wordt het niet makkelijk om de vermoedelijke winnares aan te duiden. En wie weet, komt deze wel eens uit de kwalificaties…

Michelle Li (CAN-WR20) zal het moeten opnemen tegen Karin Schnaase (DUI-WR32), Sashina Vignes Waran (FRA-WR36), Natalia Perminova (RUS-WR44) en Petya Nedelcheva (BUL-WR47).

De verrassing zou wel eens uit Deense hoek kunnen komen. Anna Thea Madsen (WR50), verliezend finaliste op de Deense kampioenschappen maar vooral de 17-jarige Mia Blichfeldt die hier kwalificaties moet spelen maar wel Deens kampioen werd…

Voor België wordt het uitkijken naar Lianne Tan, Flore Vandenhoucke en Presence Beelen.

 

Heren dubbel

Wie vorig jaar op de YBI was, herinnert zich ongetwijfeld nog de finale tussen Anders Skaarup Rasmussen/Kim Astrup Sorensen en Chris Langridge/Peter Mills. Onze Deense publiekslievelingen komen ook dit jaar afgezakt naar Leuven. Vraag is of ze de opdoffer van het WK hebben verwerkt. Vrij onverwachts verloren ze hier in de eerste ronde. Dat ze iets zullen willen goedmaken staat dus als een paal boven water!

Wojciech Szkudlarczyk/Lukasz Moren (POL-WR29) waren op het afgelopen WK nog de tegenstanders van Freek Golinski/Matijs Dierickx en wisten maar nipt te winnen.

Verder hebben we nog Careme/Labar (FRA-WR36), Arends/Maas (NED-WR37) en dus onze Freek Golinski/Matijs Dierickx (BEL-55). Kunnen onze landgenoten de prestatie van het WK bevestigen?

Voor Belgie hebben we dan nog Oleffe/Marcoen en De Pauw/Lenaerts.

 

Dames dubbel

September 2013. Muskens/Piek verliezen de halve finale op de YBI. Twee maand later begint op de Bittburger Open iets moois. Liefst 5 tornooien op rij worden gewonnen en ook op de volgende presteren ze uitstekend. Dit brengt hen ondertussen maar liefst op de 12de plaats van de wereldranking!

Juel/Martens uit Denemarken is een nieuw samengesteld paar en dus wordt het afwachten hoe zij presteren. Iris Tabeling/Samantha Barning (NED-WR49) zitten in een goede periode en kunnen ver komen. Ook Thygesen/Fruergaard (DEN-WR81) en Grebak/Lennartsson zouden wel eens kunnen verrassen.

Voor België treedt welgeteld één dames dubbelpaar aan; Steffi Annys/Flore Vandenhoucke moeten proberen om via de kwalificaties de hoofdtabel te bereiken…

 

Gemengd dubbel

Het gemengd dubbel zou wel eens een Nederlands onderonsje kunnen worden. Met Arends/Piek (NED-WR25) en De Ruiter/Barning (NED-WR40) hebben onze noorderburen alvast de twee hoogste gekwalificeerde koppels. Vraag is hoe ze twee disciplines gaan verteren…

Yartsev/Kosetskaya (RUS-WR49), Nohr/Thygesen (DEN-WR50) en Lefel/Labar (FRA-WR53) zijn hier de potentiële potenzagers.

Uit Belgische hoek komen Oleffe/Annys en Marcoen/Vandenhoucke.

 

Maar… Elk jaar duiken er op de YBI wel enkele nobele onbekenden op die voor een verrassing zorgen en ook dit jaar zal dit niet anders zijn!

U komt toch ook?

« Terug