Para badminton bevestigd op de Paralympische Spelen in LA 2028

G-Badminton

Para badminton bevestigd op de Paralympische Spelen in LA 2028

De Badminton World Federation (BWF) is verheugd dat para-badminton een van de 22 sporten is, opgenomen in het sportprogramma voor de Paralympische Spelen van Los Angeles 2028.

Para badminton maakte een succesvol debuut op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 en zal ook verschijnen op de komende Paralympics van Parijs 2024.

Poul-Erik Høyer, voorzitter van de BWF, zei dat de aankondiging door het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) een nieuwe positieve mijlpaal was voor Para badminton.

"Onze toelating tot LA 2028 is fantastisch nieuws voor onze spelers en de badmintongemeenschap in het algemeen, omdat het betekent dat we nog vier jaar deel uitmaken van de Paralympische Spelen", aldus Høyer.

"Het besluit biedt ons een geweldige kans om voort te bouwen op al het harde werk dat eerder is verricht voor Tokio 2020 en nu Parijs 2024 en zal de sport en onze ontwikkelingsinitiatieven in de nabije toekomst onder de aandacht blijven brengen. We kijken ernaar uit dat onze Para- badmintonatleten de sport opnieuw op het grootste podium van de wereld zullen presenteren."

BWF Vice President - Para Badminton, Paul Kurzo, zei dat de opname van de sport in LA 2028 het resultaat is van de inzet van vele partijen.

"Ik ben erg trots dat Para badminton volledig geïntegreerd is in de BWF en dat onze opname in LA 2028 een hoogtepunt is van onze 'één sport - één team'-aanpak, die de hele badmintonfamilie samenbrengt", zei hij.

"De BWF dankt het IPC voor hun overleg en goede samenwerking, en we kijken ernaar uit dat deze relatie de komende jaren blijft groeien."

De kwalificatieperiode voor de Parijse Paralympics 2024 begint deze februari met de Spain Para Badminton International 2023. Meer details over de kwalificatie voor Parijs 2024 vindt u hier.

 

 

 

Contact:

pressoffice@bwf.sport

 

Lloyd Green

Hoofd communicatie Mobiel:

+60 19-384 0556

 

Dianne Pierre

Deputy Communications & Media Manager Mobiel: +60 19-220 4616

 

 

 

OVER BWF

De Badminton World Federation (BWF) is het internationale bestuursorgaan van de badmintonsport, erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het was oorspronkelijk de International Badminton Federation (IBF), die op 5 juli 1934 werd opgericht, maar in 2006 werd omgedoopt tot Badminton World Federation.

Het doel en de doelstellingen van de BWF omvatten het reguleren, bevorderen, ontwikkelen en populariseren van de badmintonsport over de hele wereld en het organiseren, leiden en presenteren van internationale evenementen op het hoogste niveau.

De visie van de BWF is om van badminton een toonaangevende wereldwijde sport te maken die voor iedereen toegankelijk is - zodat elk kind de kans krijgt om een leven lang te spelen. Het is haar missie om alle belanghebbenden te leiden en te inspireren; om entertainment te bieden via spannende evenementen om de ervaring van fans te stimuleren; en om innovatieve, impactvolle en duurzame ontwikkelingsinitiatieven te creëren.

De BWF heeft haar hoofdkantoor in Kuala Lumpur, Maleisië, en telt 198 lidverenigingen wereldwijd. Poul-Erik Høyer is de voorzitter van de BWF en Thomas Lund is de secretaris- generaal van de BWF.

Websites: www.badminton.sport en www.bwf.sport

« Terug