Resultaten BK Jeugd in Bocholt

BK jeugd

Resultaten BK Jeugd in Bocholt

Op zaterdag 21 en zondag 22 februari 2015 streden de jeugdspelers voor de Belgische titels in Bocholt. Lise Jaques, Evelien Cauwenberg, Sterre Dumarteau en Charles Fouyn konden ieder 3 gouden medailles rond de nek hangen.

Het Limburgse Bocholt was in 2015 de gastheer voor de Belgische kampioenschappen jeugd. Een heel team vrijwilligers, van de lokale club Bobad BC was al vanaf vrijdagavond aan de slag om alles in orde te brengen voor de start op zaterdagmorgen. We hebben met z’n alle kunnen vaststellen dat ze daar wonderwel in geslaagd zijn. Sporthal Damburg is een leuke plek om te vertoeven om onze favoriete sport uit te oefenen of te bekijken.

 

Zaterdag

Op zaterdag werden 315 wedstrijden gespeeld tot de kwartfinales. De planning werd goed gerespecteerd en de laatste spelers werden op het terrein geroepen om 21h10.

In het ME-17 lieten Sixtine Roy (2de geplaatst) en Hanne Janssen (3de geplaatst) zich in de kwartfinale verrassen door Sofie Vandekerkhof en Marie Demeyere. De reeks -15 zou door het samenvallen van het 8-nations in het Franse Ouradour-sur-Glane en het BK jeugd de meest open reeks moeten zijn. Dit was vooral zo in het JE-15. De drie hoogst geplaatste spelers sneuvelden allemaal in de kwartfinale. Enkel Mats Dominicus wist als 4de geplaatste de halve finales te bereiken.

Het was druk in de tribunes en op de overloop hadden de supporters de mogelijkheid om aan een tafel met een hapje en/of een drankje de wedstrijden te volgen in zaal 1.

Zondag

Een blik op de tabellen zaterdagavond leerde ons dat op de finaledag zondag met enkel nog halve- en finales heel wat leuke partijen op het programma stonden. De zaal liep op zondag weer behoorlijk vol en de vrijwilligers van Bobad BC, allen gekleed in een wit overhemd met rode das, zorgden ervoor dat alles op wieltjes liep. Onder leiding van het refereeteam Jeroen Hubregsen en Philippe De Simon en hun team van umpires verliepen de wedstrijden voorspoedig en zonder noemenswaardige problemen.

In de reeks -19 behaalden Presence Beelen en Ann Knaepen elk twee titels. Presence won in het meisje enkel en samen met Ann in het meisjes dubbel (MD). Ann haalde haar tweede titel in het gemengd dubbel (XD) samen met Rowan Scheurkogel. Daan Philips was in het jongens enkel (JE) te sterk voor Rover Jay Babatido. Rover haalde het samen met Lauwrence De Pauw in het jongens dubbel (JD) van Philips-Scheurkogel.

Lise Jaques haalt drie titels in de reeks -17. Lise mocht in Bocholt drie maal op de hoogste trede van het podium na winst tegen Marie Demeyere in het ME, winst in het MD samen met Sixtine Roy en het XD met Elias Bracké. Alexandre Lallemand wist twee titels op zijn naam te schrijven na winst in het JE tegen Elias Bracké en in het JD samen met Guilliaume Bonnet.

Siebert Mylle en Hanne Bomans feestten tweemaal in de reeks -15. Hanne Bomans won haar titels in het ME tegen Marie Vanderbeken en in het MD samen met Evelien Cauwenberg. Siebert Mylle haalde het in het JD samen met Egon Debelder en in het XD met Marie Vanderbeken aan zijn zijde. Siebe Lodders en Robby Bronselaer grepen hun kans in de open reeks JE-15. Ten slotte was het Siebe die de oppergaai won na een spannende wedstrijd.

Evelien Cauwenberg en Eubil Cannon Cabije waren elk goed voor twee titels in de reeks -13. Evelien schreef naast haar titel in het MD-15 ook twee titels op haar naam in de reeks -13. In het ME won ze van Siebelijn De Sutter en in het XD was ze samen met Eubil de sterkste van het ganse deelnemersveld. Eubil won zijn tweede titel aan de zijde van Jens Smet in het JD. Eerstejaars -13 Yaro Van Delsen haalde het in de finale van het JE in twee sets van Eubil. Marie Vangampelaere en Joalien Croux mochten op het hoogste schavot in het MD.

Sterre Dumarteau en Charles Fouyn, beide eerstejaars -11, wonnen elk drie titels in hun reeks. Sterre en Charles waren samen aan het feest in het XD. In het ME won Sterre de finale van Mirthe van Parys en in het MD won ze de finale samen met de jongste speler in het deelnemersveld, Amber Boonen. Charles haalde het in de finale van het JE tegen Natnael Hermans en samen met Natnael haalde hij de zege in het JD.

We kunnen spreken van geslaagde Belgisch Kampioenschappen jeugd met mooie winnaars en de nodige Fair Play op een kampioenschap waar vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen. Het goed georganiseerde meeting point voor de spelers zorgde er mee voor dat de planning gedurende het ganse tornooi kon worden aangehouden. Bedankt ouders, trainers, begeleiders en supporters voor jullie aanwezigheid. Bedankt medewerkers en vrijwilligers voor het knappe werk dat jullie geleverd hebben.

 

Links

  • Klik hier om alle detailuitslagen te bekijken.
  • Fons Van Der Vorst zette een overzicht van het BK Jeugd op de gevoelige plaat. Klik hier om de fotoreeks te bekijken.
  • Carlo Van Nieuwkerke zette alle winnaars en finalisten op de foto. Klik hier om de fotoreeks te bekijken.
  • Marc Faes maakte een fotoreportage van het Bocholtse weekend. Klik hier om de fotoreeks te bekijken.

« Terug