Nieuws

Vlaamse Kampioenschappen

Nabeschouwing van de Vlaamse Kampioenschappen 2023

Afgelopen weekend kende het eerste deel van het badmintonseizoen zijn absolute apotheose in de vorm van de Vlaamse Kampioenschappen, de hoogmis van het badminton in ons landsgedeelte. Eindelijk nog eens uitgebreide tabellen en vele protagonisten die op de afspraak waren: een zweem van de gouden (pre-Corona)tijden herleefde in de stad aan de Dijle…

Lees meer »

G-Badminton

Man-Kei To genomineerd tot BWF Player of the Year Awards 2023

De meest uitmuntende atleten van het seizoen worden geëerd tijdens de prestigieuze BWF Speler van het Jaar Awards 2023 in Hangzhou, China op 11 december 2023. Man-Kei To werd genomineerd in de categorie "Female Para Badminton".

Lees meer »

Tornooien

3 Belgische medailles op de U17 Portugal Open 2023

Vanuit de U17 Portugal Open 2023 was het zondag feest want maar liefst 3 Belgische medailles werden in de wacht gesleept.

Lees meer »

Vorming

The Basics, een gloednieuwe badmintontraining voor startende trainers

Wil jij als ouder of student een startende badmintonspeler wegwijs maken? Weten hoe je iemand een basisslag aanleert? Enkele didactische handvaten om kinderen geïnteresseerd te houden? Dan is deze Badmintontraining "The Basics" voor jou!

Lees meer »

Jeugd

Badmintonkampen 2024: Inschrijvingen open!

Het nieuwe jaar komt er in sneltempo aan en dan is het tijd voor onze badmintonkampen van 2024! Als Badminton Vlaanderen willen we van deze gelegenheid gebruik maken om onze badmintonkampen even in de spotlight te zetten.

Lees meer »

Vlaamse Kampioenschappen

Een terugblik op de Vlaamse Kampioenschappen 2023

De Vlaamse kampioenen zijn gekend. De Nekker stond heel even in het teken van de Vlaamse badmintonwereld.

Lees meer »

BK jeugd

Een terugblik op de Belgische Kampioenschappen Jeugd

De Belgische Kampioenschappen Jeugd Badminton werden gehouden op 18 en 19 november in het Sportcentrum van Namen (Tabora) en brachten de beste, jonge Belgische badmintonspelers per leeftijdscategorie samen. 

Lees meer »

Vlaamse Kampioenschappen

Voorbeschouwing Vlaamse Kampioenschappen 2023

Op één zaak kan je vergif innemen. Wanneer de bladeren bruin worden, uw kinderen hun slaapritme volledig verstoord geraakt (stom winteruur) en de temperaturen tegen het vriespunt beginnen aan te schurken, dan verandert er iets binnen de psyche van de binnenlandse badmintonner. De trainingsarbeid wordt geïntensiveerd en de concentratie wordt aangescherpt want de prioriteit voor menig elitebadmintonner in ons landsdeel is even kristalhelder als aartsmoeilijk: presteren.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed