Nieuws

Club

Trainers gezocht

Een aantal clubs zijn voor volgend seizoen nog op zoek naar trainers! Zin om een centje bij te verdienen in de buurt en spelers tot een beter niveau te tillen? Neem dan zeker contact op met de verantwoordelijke per organisatie die hieronder staan opgelijst:

Lees meer »

BK senioren

Belgische kampioenschappen badminton senioren 2022

Onze edele sport in zijn meest zuivere vorm, dat is voor mij het Belgisch kampioenschap badminton voor senioren. Stuk voor stuk liefhebbers van onze zo geliefkoosde activiteit, en dat al decennialang! OK, er staan nationale titels op het spel, maar laat dit u niet misleiden: de onderlinge kameraadschap, het gedeelde respect voor elkaar en die onvergetelijke momenten bij de dopingcontrole (drink na een lange dag maar eens drie liter water met iemand, dat schept een band) staan eigenlijk centraal en vormen het kloppend hart van dit tornooi. Zoals steeds lag de kracht niet in het getal, maar wel in de kwaliteit van het deelnemersveld. Ik fiets even met jullie langs de protagonisten van dit tornooi.

Lees meer »

Officials

IPJO Houthalen - 20/21 mei 2022

Het weekend van 21 en 22 mei 2022 was het eindelijk nog eens zover…. De hoogdag voor de badminton spelende jeugd van Vlaanderen: de IPJO (Interprovinciale Jeugdontmoeting).
 

Lees meer »

G-Badminton

BK G-Badminton Steenokkerzeel

Steenokkerzeelse Badmintonclub B52’s heeft zaterdag in samenwerking met Badminton Vlaanderen, het Belgisch Kampioenschap G-Badminton georganiseerd. 

Lees meer »

Competitie

Verlenging inschrijvingsperiode competitieploegen

Omwille van de korte deadline en de vragen die zijn binnengekomen hebben we in samenspraak met de provincies die hun competitie in eigen beheer hebben besloten om de inschrijvingsperiode voor de competitie te verlengen. De nieuwe deadline is woensdag 25 mei 2022 om 16u00.

Lees meer »

Over ons

Dienstencentrum gesloten

Op volgende momenten zal het Dienstencentrum van Badminton Vlaanderen gesloten zijn:

Lees meer »

Over ons

Opleiding Club-API

Badminton Vlaanderen voorziet in oktober een online opleiding voor Club-API (Aanspreekpersoon integriteit). 

Lees meer »

Competitie

Update correctie klassementen en ploeginschrijving

Graag delen we mee dat alle klassementen gecorrigeerd zijn en de ranking normaal is geüpdatet. Op onze website onder "competities" -> "documenten" vind je de klassementen van mei 2022 terug, welke belangrijk zijn voor de ploeginschrijving en competitie van seizoen 2022-2023. Deze klassementen gelden voor het inschrijven van basisspelers en blijven gelden voor de ploegindex van de basisspelers tijdens volgend seizoen. Je vindt er ook het maximale individuele klassement in mei terug van alle spelers.

De ploeginschrijving staat uitzonderlijk open tot en met 22 mei, jullie hebben dus nog 4 dagen om de inschrijving uit te voeren. Alle inschrijvingen moeten gedaan worden via de badman.app.

We geven ook nog wat belangrijke informatie mee op basis van veel gestelde vragen in de laatste weken:

Alle ploegen die in de stijgings- of degradatiezone (zie website) terecht zijn gekomen dienen verplicht een afdeling te stijgen of te dalen. Hier geldt een uitzondering op bijlage 1 van reglement C320, waardoor de ploeg dus kan aantreden in een afdeling waar deze volgens de ploegindex van de basisspelers niet thuishoort.

Ploegen die in de overlappingszone van de afdelingsgrenzen tussen 2 afdelingen zitten maar niet gestegen of gezakt zijn, moeten zich terug inschrijven in de afdeling van vorig seizoen.

Indien de ploegindex van de ploeg veel afwijkt van de ploeg welke vorig jaar ingeschreven was zal er herbekeken worden in welke afdeling deze terecht komt. Bij sterk gewijzigde samenstellingen mag je ons altijd contacteren om samen te bekijken in welke reeks jullie best inschrijven.

Als een ploeg daalt, geldt er geen uitzondering op de regel van het maximale individuele klassement. Dit betekent dat indien een ploeg welke niet je eerste ploeg is daalt, bepaalde klassementen niet meer in deze ploeg zullen kunnen aantreden.

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed