Nieuws

Club

Dynamo Project biedt gratis webinars voor sportclubbestuurders

In coronatijden steekt het Dynamo Project sportclubbestuurders een hart onder de riem. We bieden wekelijks een gratis webinar aan. Ontdek de geplande online bijscholingen voor de komende maand. Communiceer hierover zeker naar je clubs!

Lees meer »

Jeugd

PBA moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer!

De PBA jeugdselectie speelt al vele jaren mee op hoog niveau. Tijdens nationale en internationale tornooien zetten ze zich op de kaart. Het IPJO tornooi als afsluiter van het seizoen is telkens weer een begeerde trofee om binnen te rijven in een bepaalde leeftijdscategorie of zelfs de all round beker als winnende provincie. Antwerpen heeft die reeds meermaals mogen meenemen. Dit zorgt voor een enorme team sfeer, waar op de eerste plaats de kinderen, maar ook de familie telkens weer naar uitkijken.

Lees meer »

Over ons

Uitstel Algemene Vergadering 7 juni 2020

De Algemene Vergadering van Badminton Vlaanderen zal uitgesteld worden naar een later te bepalen datum.

Lees meer »

Club

Brief aan minister Weyts over compensatiemaatregelen voor de sportsector

De Vlaamse Sportfederatie bezorgde volgende brief aan Vlaams minister van Sport Ben Weyts in het kader van compensatiemaatregelen voor de sportsector als gevolg van de coronacrisis.

Lees meer »

Competitie

Update: Einde competitie

De Technische commissie van Badminton Vlaanderen (bestuurders competitie-toernooien-reglementen-ranking) heeft reeds in maart beslist om de rangschikking binnen elke reeks te bepalen op basis van de gespeelde ontmoetingen in de heenronde. Aan deze keuze is er natuurlijk uitgebreid overleg met wikken en wegen van alle mogelijke alternatieven aan vooraf gegaan waarbij ook gekeken werd naar wat andere sportfederaties gekozen hebben. Graag geven wij nog even extra uitleg bij enkele keuzes opdat jullie begrijpen dat niet over 1 nacht ijs gegaan werd in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Lees meer »

Ranking

Nieuw rankingsysteem

Zoals reeds aangekondigd eind 2019, zijn we bij Badminton Vlaanderen afgelopen seizoen druk in de weer geweest met het uitwerken van een nieuw ranking- en klassementsysteem. Hierbij zijn in samenwerking met onze collega's van LFBB verschillende scenario's uitgewerkt, verschillende rondes van trial-and-error doorlopen en verbeteringen aangebracht op basis van simulaties en statistische analyse van alle spelers hun klassementen in het nieuwe systeem.

Lees meer »

Jeugd

Jeugdbadminton+ 2020

Ook tijdens de lockdown blijft jeugdbadminton+ 2020 actief. 

Lees meer »

BK senioren

BK Senioren 2020 geannuleerd

Het BK Senioren van 30 mei 2020 werd wegens de huidige Corona-crisis geannuleerd.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed