Nieuws

Ranking

Technische fout update klassementswijziging

Vandaag werd de 2-maandelijkse reguliere klassementswijziging doorgevoerd. Helaas zijn door een technische fout een aantal spelers onterecht gedaald van klassement. Concreet betreft het spelers die een te laag gemiddelde hadden in een discipline, maar volgens het reglement beschermd waren tegen dalen door hun hogere klassementen in de andere disciplines. Hierbij is meteen ook het klassement in elke discipline onterecht mee gedaald.

Lees meer »

Competitie

Update Interclubcompetitie

Afgelopen weken vond er onderling overleg plaats tussen KBBF, LFBB en Badminton Vlaanderen omtrent het verdere verloop van de competitie voor dit seizoen. Dit overleg verliep op basis van de verschillende feedback en input ontvangen van de clubs en hun competitieploegen, alsook de provincies onder Badminton Vlaanderen. Er werd een voorstel uitgewerkt waarin de federaties en provincies zich unaniem konden in vinden.

 

De volgende definitieve beslissingen werden genomen

  • Indien de competitie ten laatste niet kan heropstarten in het weekend van 21/02/21, zullen er geen stijgers en dalers zijn.
  • Er zullen alleen stijgers en dalers zijn indien iedereen minstens 1x tegen elkaar gespeeld heeft, dit is enkel haalbaar indien er voor 21/02 heropgestart wordt.
  • Er wordt niet gestart voor 14/02/21 omdat spelers een inloopperiode nodig hebben om blessures te vermijden (er is al zeker tot 14/01/21 geen badminton mogelijk). Deze inloopperiode bedraagt minstens 4 weken en is van toepassing op zowel enkel als dubbel/mix.
  • Voor het geval dat deze vereiste voorwaarden om verantwoord te kunnen herstarten niet bereikt worden voor de uiterste datum van 21/02/21 en dus de interclubcompetitie niet kan herstarten met stijgers/dalers, worden momenteel alternatieven uitgewerkt voor een officiële competitie om onze spelers desondanks toch hun sport te laten beoefenen in een recreatief kader.
  • Het spelen voor rankingpunten in dit alternatieve concept wordt tevens momenteel uitgewerkt en hierover zal gecommuniceerd worden voor 24/01/21 op basis van de beslissingen omtrent de heropstart van sport en competitie in het nationaal Overlegcomité.
  • De maand mei zal gebruikt worden om nog voldoende speelgelegenheid te bieden.

 

Bovenstaande beslissingen zijn ingrijpend en treffen onze geliefde sport voor een 2de jaar op rij. Echter, ze bieden een transparant perspectief voor onze clubs en vormen een realistisch én verantwoord kader voor de mogelijke heropstart.

Tot slot wensen wij iedereen deugddoende feestdagen toe en een 2021 dat hoop en beterschap brengt. Samen staan we sterk om deze pandemie onder controle te houden!

Namens de raad van bestuur van KBBF, Badminton Vlaanderen en LFBB

Tornooien

Update Belgische Kampioenschappen

Door de aanhoudende COVID-19 pandemie en de in voege zijnde COVID-19 maatregelen heeft de Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie (KBBF) op haar virtuele meeting van 21 december 2020 de volgende beslissingen genomen voor de Belgische Kampioenschappen (BK).

Lees meer »

Topsport

EMTCQ: Nabeschouwing

Op 10, 11 en 12 december was het state-of-the-art Yonex Center te Aartselaar de gastheer voor de kwalificaties voor het European Mixed Teams Championships. In groep B namen de Belgische Red Shuttles het onder leiding van Wouter Claes en Indra Bagus op tegen Zwitserland, Polen en Rusland met slechts 1 betrachting: het boeken van dat ene ticket richting het EK te Vantaa (Finland).

Lees meer »

Topsport

EMTCQ: België - Polen

Op de laatste speeldag van de kwalificaties voor het EK van volgend jaar in Finland kwalificeerde Rusland zich op een meer dan indrukwekkende wijze na een nieuwe 5-0 zege, deze keer tegen Zwitserland. De Russen verloren op die manier geen enkele wedstrijd tijdens deze voorrondes. De Belgen wisten in hun laatste poulewedstrijd de Polen te kloppen en behaalden zo een knappe tweede plaats in reeks B.

Lees meer »

Topsport

EMTCQ: België - Rusland

Na speeldag 1 was één zaak zo klaar als een klontje: de winnaar van de ontmoeting tussen Rusland en België zou zo goed als zeker de tickets richting Finland voor het EK kunnen boeken. Zoals verwacht bleek de Russische formatie een maatje te groot voor onze nationale selectie.

Lees meer »

Tornooien

Afgelasting tornooien tot 1/03/2021

De Corona-cijfers dalen niet spectaculair en nieuwe maatregelen dreigen zich op te dringen, daarom hebben wij beslist om alle tornooien van Badminton Vlaanderen af te lasten t.e.m 1/03/21.

Topsport

EMTCQ: België - Zwitserland

In groep B van de kwalificaties voor het European Mixed Teams Championships is gastland België erin geslaagd de taaie Zwitsers opzij te zetten. Na enkele spannende wedstrijden wisten de “Red Shuttles” zich na de eerste speeldag op een gedeelde eerste plaats te nestelen. Topfavoriet Rusland nam eerder al met duidelijke 5–0 cijfers afstand van Polen.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed