Topsport

Topsport

Coach/technical advisor voor FELUBA

In het kader van haar Proclub-project dat in september 2018 van start ging, werft de Luxemburgse Badmintonfederatie een coach/technisch adviseur aan om te werken aan de ontwikkeling van haar clubs. Afhankelijk van zijn profiel kan hij gevraagd worden om als assistent of coach bij de nationale selecties te werken.

Lees meer »

Topsport

Opstart Badminton School Limburg

Vanaf seizoen 21-22 zal de topsport jeugdwerking van Badminton Vlaanderen buiten de topsportschool zich toespitsen op de start van een Badminton school voor de leeftijdsgroepen U9, U11 en U13 in Limburg.

Lees meer »

Topsport

Europese Kampioenschappen Badminton Kiev

In Kiev vinden vanaf vandaag de Europese Kampioenschappen badminton plaats.

Lees meer »

Topsport

EMTCQ: Nabeschouwing

Op 10, 11 en 12 december was het state-of-the-art Yonex Center te Aartselaar de gastheer voor de kwalificaties voor het European Mixed Teams Championships. In groep B namen de Belgische Red Shuttles het onder leiding van Wouter Claes en Indra Bagus op tegen Zwitserland, Polen en Rusland met slechts 1 betrachting: het boeken van dat ene ticket richting het EK te Vantaa (Finland).

Lees meer »

Topsport

EMTCQ: België - Polen

Op de laatste speeldag van de kwalificaties voor het EK van volgend jaar in Finland kwalificeerde Rusland zich op een meer dan indrukwekkende wijze na een nieuwe 5-0 zege, deze keer tegen Zwitserland. De Russen verloren op die manier geen enkele wedstrijd tijdens deze voorrondes. De Belgen wisten in hun laatste poulewedstrijd de Polen te kloppen en behaalden zo een knappe tweede plaats in reeks B.

Lees meer »

Topsport

EMTCQ: België - Rusland

Na speeldag 1 was één zaak zo klaar als een klontje: de winnaar van de ontmoeting tussen Rusland en België zou zo goed als zeker de tickets richting Finland voor het EK kunnen boeken. Zoals verwacht bleek de Russische formatie een maatje te groot voor onze nationale selectie.

Lees meer »

Topsport

EMTCQ: België - Zwitserland

In groep B van de kwalificaties voor het European Mixed Teams Championships is gastland België erin geslaagd de taaie Zwitsers opzij te zetten. Na enkele spannende wedstrijden wisten de “Red Shuttles” zich na de eerste speeldag op een gedeelde eerste plaats te nestelen. Topfavoriet Rusland nam eerder al met duidelijke 5–0 cijfers afstand van Polen.

Lees meer »

Topsport

Kwalificatie EMTC 2020 te Aartselaar

De Belgische ‘Red Shuttles’ meten zich met de Europese en Wereldtop tijdens de European Mixed Team Badminton Championships Qualifiers in Aartselaar van 10 tot 12 december!

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed