Belgisch team op de Spanish Para-Badminton International

G-Badminton

Belgisch team op de Spanish Para-Badminton International

Donderdag 9 maart begon de Spanish Para-Badminton International te Mallorca. Bob Biesmans, Man-Kei To (Kiki) en Erwin De Smet komen hier in actie en proberen het beste van zichzelf te tonen onder het toeziend oog van coach Sven De Rom, team captain Walter Joren en begeleider Rudi Biesmans. Hierbij een kort verslag.

DONDERDAG 9 MAART:

"Op de eerste dag van de Spanish Parabadminton kwam Bob Biesmans in actie in het gemengd dubbel SL3-SU5 met partner Abbigale Richards van Engeland. Zij hadden nog nooit samen gespeeld en hadden het dan ook moeilijk om te overtuigen. Zij speelden drie poule wedstrijden, maar konden er geen winnen.

Bob speelde ook al de eerste wedstrijd van het heren enkel SL3. Na een goede voorsprong leed hij toch nog nipt verlies met 22/24 in het eerste game. In het tweede game kwam hij niet echt meer in het spel.

Voor Erwin De Smet stond er maar één wedstrijd in het heren enkel SL4 op het programma. Hij kon in het eerste game de 16/9 voorsprong niet behouden en verloor uiteindelijk die game nog met 18/21 van de duitser Tim Haller. Ook het tweede game kon hij net niet binnen halen. Het werd 19/21.

Man-Kei To (Kiki) heeft op de eerste dag al wat meer actie gezien. Zij speelde met partner Ho Yuen Chan (Hong Kong) reeds 3 wedstrijden in het gemengd dubbel WH1/WH2 en kon er 2 van winnen. Enkel het Koreaanse duo bleek te sterk voor hen. Er volgt op dag 2 nog een vierde wedstrijd in hun poule.

In het dames enkel WH1 speelde Kiki al de beide wedstrijden uit haar poule. Ze kon ze allebei winnen, al bleek de tweede wedstrijd een ware thriller waar het derde game pas met 21/19 kon binnen gehaald worden. In het enkel spel gaat zij al zeker door naar de volgende ronde.

Team Belgium is klaar voor dag 2."

 

VRIJDAG 10 MAART:

"Bob Biesmans speelde op dag 2 de tweede wedstrijd in het heren enkel SL3. Helaas kon hij deze niet winnen. En dus ook niet doorstoten naar de volgende ronde.

Voor Erwin De Smet was het alle hens aan dek voor zijn tweede wedstrijd. Zijn tegenstander was immers de huidige wereldkampioen. Erwin ging er volop voor en liet zich niet onbetuigd, maar winnen was echt niet mogelijk. Ook voor hem dus einde tornooi in het enkel.

Bob en Erwin zetten dan ook alles op alles om hun wedstrijden in het heren dubbel SL3/SL4 te winnen. Ze moesten 3 wedstrijden spelen en om door te gaan er zeker 2 van winnen. Het bleek een verhaal van ‘net niet’ in alle drie de wedstrijden, waar alle teams toch sterk aan elkaar gewaagd waren.

Man-Kei To (Kiki) kon in het gemengd dubbel WH1/WH2 haar volgende wedstrijd winnen van een spaans duo en geraakte daardoor in de kwarfinale. Die werd inmiddels ook al gespeeld op dag 2 en ook die wedstrijd konden zij van een frans duo winnen. Op dag 3 wacht hen de halve finale tegen een turks team.

In het dames dubbel WH1/WH2 kon Kiki met haar russische partner Liliiia Prokofeva beide wedstrijden in de poule winnen. Zij zullen het op dag 3 in de kwarfinale opnemen tegen een zwitsters duo.

In het dames enkel WH1 zal Kiki op dag 3 de kwartfinale tegen de zwitserse Cynthia Mathez spelen.

Team Belgium is klaar voor dag 3."

 

ZATERDAG 11 MAART:

"Enkel Man-Kei To (Kiki) zat op dag 3 nog in het tornooi, en dat in maar liefst 3 disciplines.

In het dames enkel WH1 won zij de kwartfinale tegen de zwitserse Cynthia Mathez. De zwitserse Karen Suter-Erath, huidig europees kampioene, was in de halve finale echter een maatje te sterk.

In het dames dubbel WH1/WH2 speelde Kiki met haar russische partner Liliiia Prokofeva de kwartfinale tegen de zwitsers Karin Suter-Erath en Cynthia Mathez. Ze konden hen niet verslaan, maar speelden wel 3 verdienstelijke games.

Tot slot kon Kiki met haar partner de halve finale van het gemengd dubbel winnen van het turkse team. Zij spelen op de laatste tornooidag de finale tegen een koreaans duo.

Felicitaties alvast aan Kiki. We kijken er zeker naar uit.

Bijzonder mooi ook dat België hiermee voor de eerste maal een speler heeft in een finale op een internationaal tornooi parabadminton.

Bedankt team Belgium!"

 

Je kan alle resultaten terugvinden via deze link.

« Terug