Nabeschouwing BK G-badminton 2018

BK G-Badminton

Nabeschouwing BK G-badminton 2018

Smash BC mocht dit jaar het BK G ontvangen en zorgde wederom voor een niet te vergeten Belgisch Kampioenschap.

Zaterdag

Om 10u gingen de eerste wedstrijden van start in sporthal het Berkenbos, de umpires en vrijwilligers, die overgins talrijk aanwezig waren, zorgden voor een goed verloop van het weekend. Met 45 deelnemers aan dit BK G-badminton niet echt het grote aantal spelers dat we op eerdere edities al mochten verwelkomen, maar wel een deelnemersveld dus dat garant staat voor spannende wedstrijden. Er werd gestreden voor de titel in heren enkel, dames enkel en dubbel, en dit telkens in 3 niveaus. Er werd gestart in poules, met aansluitend de finales.

Reeds in de eerste ronde voor spelers met een mentale beperking zijn er enkele spannende wedstrijden te aanschouwen. Ook in het dubbel werden er enkele mooie driesetters afgerond. De dag werd afgesloten met de uitreiking van de medailles en bekers: altijd een bijzonder moment met deze groep enthousiaste spelers.

Zondag

Op zondag traden de rolstoelers aan voor hun BK G-badminton. Met 11 waren ze dit jaar, een mooi aantal. Ook hier stonden de umpires en vrijwilligers klaar om alles in goede banen te laten lopen. Voor de dubbels was er een poule met 5 koppels. De enkelwedstrijden werden gespeeld in twee poules, met daaropvolgend een spannende finale als afsluiter van het tornooi.

Graag toch nog een woord van dank aan alle medewerkers van dit ongelooflijk goed georganiseerde BK G-badminton. Proficiat aan Smash BC voor de mooie organisatie.

Alle wedstrijdresultaten zijn hier terug te vinden.

 

 

« Terug