WK TOTAL BWF World Championships 2018 Nanjing

Topsport

WK TOTAL BWF World Championships 2018 Nanjing

Flore Vandenhoucke en Lise Jaques beslist positief over hun eerste WK

'Voor ons de mooiste ervaring uit onze carrière. Zowel individueel als in team was dit een grote stap voor ons.'

Met een goede trekking om te kunnen groeien in het tornooi gaven onze meisjes in de eerste ronde Lisa Kaminski en Hannah Pohl (Ger -WR 119) geen enkele kans om te stunten. Ze wonnen deze partij overtuigend in twee sets met 14 en 11.

Nadien in de tweede ronde kwam het echte werk en het ervaringsmoment bij uitstek op dit topniveau tegen de zusjes Stoeva het Bulgaarse reekshoofd nr 9 (WR 11).

 Zusjes is een eufemisme voor deze twee powergirls die klaar staan om overtuigend de top 10 van de wereld in te stappen. De vorige ontmoeting dateerde reeds van de European teamkampioenschappen in Kazan februari 2016 en toen was ons team echt kansloos als beginnend koppel.

Deze maal werd in set 1 kranig weerwerk geboden en haalden onze meisjes meerdere rally’s het niveau van top 50. In set 2 worden we geconfronteerd met het ritmeverschil en moordend tempo dat we zelf nog niet kunnen aanhouden en we kunnen pas in het tweede deel van de set opnieuw enkele mooie punten scoren. Ook op het vlak van precisie en power komen we te kort.

De zelf analyse verwoord door Flore :

'fysiek komen we nog tekort om er heel de match mentaal en fysiek bij te blijven. We halen er erg positieve dingen uit. We hebben in meerdere rally’s waarin we op ons topniveau presteerden het hen moeilijk gemaakt en zelf mooie punten gescoord.  Dit is een grote stap voor ons.'

Ook Wouter Claes hoofdcoach bevestigt dat ons team on track zit en nog heel wat groeimogelijkheden heeft. 'Flore en Lise zijn erg complementair en hebben allebei kwaliteiten die hen als team nog veel verder kunnen brengen. In het eerste jaar van de uitbouw van een nieuw team loopt alles dikwijls niet ideaal. We hebben een aantal serieuse tegenslagen gekend maar geraken stilaan op kruissnelheid.  Hoewel de voorbereiding dus nog beter kon zitten we toch op schema met onze lange termijndoelstellingen.'

'Flore en Lise gaan nu normaal top 60 binnenduiken en het doel is zo snel mogelijk binnen de top 6-8 van Europa te komen en daar te gaan presteren. De consequente en vooral systematische uitbouw van het fysieke luik zal daarbij een erg bepalende rol spelen.'

Eerstvolgende nieuwe uitdaging is eind augustus de Spanish Masters een World Tour Super 300 tornooi met sterke tegenstanders.

Yes we can.

Wouter Claes - Flore Vandenhoucke - Lise Jaques-Jo Van Damme 

 

 

« Terug