Lianne Tan naar kwartfinales Yonex Belgian International

Belgian International

Lianne Tan naar kwartfinales Yonex Belgian International

LEUVEN – Op de tweede dag van de Yonex Belgian International hebben de Belgische badmintonners gevochten voor wat ze waard zijn. Lianne Tan zwoegde zich na een razend spannende tweede ronde naar de kwartfinales. Julien Carraggi won vlot zijn eerste ronde, maar verloor vervolgens zijn volgende wedstrijd. Clara Lassaux speelde een verdienstelijke match, maar kon haar eerste ronde niet overleven. Er zal vrijdag en zaterdag nog topbadminton te zien zijn in de Sportoase in Leuven.

 

Julien Carraggi en Lianne Tan wisten beide vlot hun eerste ronde van de Yonex Belgian International winnend af te sluiten. Tan heeft het altijd lastig op haar thuistornooi, maar behield heel de wedstrijd de controle. Als eerste reekshoofd in het dames enkel maakte ze haar status waar en won ze eenvoudig in twee sets. Martina Repiska (SVK) werd met 21-12 en 21-13 huiswaarts gestuurd.

 

Er volgde nog meer succes voor Tan. Ze had een hele taaie klant aan de Canadese Talia NG, maar het eerste reekshoofd streed voor wat ze waard was. De eerste set ging met 14-21 verloren. In de tweede set vocht Tan sterk terug, ze trok de set naar zich toe met 21-19. Tijdens de derde set was de spanning om te snijden in de Sportoase in Leuven. Na een enorm spannend slot was het Tan die mocht juichen, ze won de derde set in de verlengingen met 22-20. Morgen wacht haar een confrontatie met het vijfde reekshoofd, Thuy Linh Nguyen (VNM). De Belgische was zeer tevreden na haar wedstrijd: “Ik ben blijven vechten en heb er altijd in geloofd, ook al moest ik een flinke achterstand goedmaken in de tweede set. Mijn motto is ‘Never Give Up’ en dat heb ik in deze wedstrijd mooi kunnen tonen denk ik. Nu is het zaak om goed te recupereren en morgen fris aan mijn kwartfinale te kunnen starten.”

 

Gesteund door een enthousiast publiek speelde Carraggi gevarieerd en attractief badminton. Hij haalde het met 21-14 en 21-17 van Milan Dratva (SVK). De nog steeds maar 22-jarige Belg won zo voor het eerst een wedstrijd tijdens het hoofdtornooi van de Yonex Belgian International. Voor Carraggi betekende de tweede ronde wel het eindstation. De Nederlander Joran Kweekel, die in de eerste ronde nog vierde reekshoofd Svendsen (DEN) versloeg, bleek in twee sets (19-21 en 8-21) te sterk. De talentvolle Belg mag wel terugblikken op een geslaagd tornooi. De derde Belg in actie was Clara Lassaux. Zij moest in drie sets, 21-19, 19-21 en 12-21, nipt de duimen leggen tegen Edith Urell (SWE).

 

Naast Lianne Tan komen er nog meer internationale toppers in actie tijdens de kwartfinales van de Yonex Belgian International. Niet in het minst Christo Popov. De 20-jarige Fransman staat al enkele jaren te boek als een echt toptalent. Hij is aan een steile opmars bezig en staat momenteel op de 51ste plaats op de wereldranking, zijn hoogste notering ooit. Hij nam vlot zijn twee eerste hordes en hoopt zijn naam te kunnen bijschrijven op de mooie erelijst van de Yonex Belgian International.

« Terug