EK Gemengde Landenteams 2015 toegekend aan België

EK 2015

EK Gemengde Landenteams 2015 toegekend aan België

Het Europees Kampioenschap voor Gemengde Landenteams 2015 werd op 12 februari 2014 in Basel (Zwitserland) tijdens het Europees Kampioenschap voor Landenteams toegekend aan Leuven.

Aanwezig voor Badminton Vlaanderen, verantwoordelijke voor de organisatie en onderdeel van de Belgische Badminton Federatie, was Hans Vancauwenbergh, voorzitter van Badminton Vlaanderen en Sven Serré, lid van de Raad van Bestuur van het BOIC..

Het EK Gemengde Landenteams zal plaatsvinden in de Sportoase in Leuven, van 11 tot en met 15 februari 2015. Leuven kent ondertussen al een lange traditie in het organiseren van topbadmintonevenementen. In de stad vindt in september 2014 reeds voor de 5de maal de Yonex Belgian International plaats.

Schepen van Sport Leuven, mevrouw Els Van Hoof: “De jaarlijkse organisatie van Yonex Belgian International heeft een enorme boost gegeven voor de Leuvense badmintonclubs. Honderden Leuvense scholieren uit het lager onderwijs konden immers kennismaken met de badmintonsport door de organisatie van initiaties en andere breedtesportactiviteiten. Met de organisatie van het EK willen we Leuven graag ook als Topsportstad op de kaart zetten.”

 

Het wordt een uniek moment voor de badmintonsport in ons land. Niet enkel is het de eerste keer dat het EK Gemengde Landenteams in ons land zal gespeeld worden, het is de realisatie van één van de doelstellingen die Badminton Vlaanderen zich stelde in 2012 toen badminton Sporttak in de Kijker was. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters: “Ik ben blij dat badminton haar inspanningen om de sport te laten groeien, doortrekt in de jaren nadat ze Sport van het Jaar waren. De organisatie van kampioenschappen is heel bevorderlijk voor de uitstraling en de populariteit van sporten en het biedt de kans aan onze eigen toppers en talenten om aan een grote competitie deel te nemen voor eigen publiek. Badminton is een heel mooie en spannende sport. Ik ben er zeker van dat veel mensen, net zoals ik, zullen genieten van de prachtige wedstrijden die het EK ons zal brengen.”

 

Volgens headcoach Alan McIlvain zal de Belgische ploeg alvast op het toppunt van zijn kunnen zijn. Met het oog op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zal iedereen het beste van zichzelf willen geven, en ook Yuhan Tan – zevenvoudig Belgisch Kampioen – zal zich volledig toeleggen op badminton en schuift zijn studies even aan de kant.

 

Slechts twaalf landen zullen deelnemen aan het EK, waaronder België dat geplaatst is als organisator. Duitsland, de vorige winnaar van het EK (2013, gespeeld in Ramskoe, Rusland) is het 2de land dat geplaatst is. De kwalificaties voor dit EK vinden plaats in november 2014.

Verder kunnen we reeds de deelname aankondigen van vele top 10-spelers en medaillewinnaars op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen (uit Denemarken Jan O Jorgsensen, Mathias Boe, Carsten Mogensen; uit Duitsland Juliane Schenk; uit Engeland Chris en Gabrielle Adcock,…). Spektakel gegarandeerd dus!

Om de toeschouwers in optimale omstandigheden te laten genieten, worden er slechts 2 courts aangelegd. De aandacht zal dus niet verdeeld hoeven te worden over meerdere matchen.

 

 

Praktische informatie

Sportoase Leuven, Philipssite 6, 3001 Leuven

Donderdag 12 tot en met zondag 15 februari 2015

#EMTC2015

« Terug