Competitie

Competitie

Update: Einde competitie

De Technische commissie van Badminton Vlaanderen (bestuurders competitie-toernooien-reglementen-ranking) heeft reeds in maart beslist om de rangschikking binnen elke reeks te bepalen op basis van de gespeelde ontmoetingen in de heenronde. Aan deze keuze is er natuurlijk uitgebreid overleg met wikken en wegen van alle mogelijke alternatieven aan vooraf gegaan waarbij ook gekeken werd naar wat andere sportfederaties gekozen hebben. Graag geven wij nog even extra uitleg bij enkele keuzes opdat jullie begrijpen dat niet over 1 nacht ijs gegaan werd in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Lees meer »

Competitie

Beslissing Victor League 2019-2020

Op 12 maart, 2 dagen voor de finales van Victor League, besliste de Koninklijke Belgische Badminton Federatie (Kon BBF), in samenspraak met LFBB en Badminton Vlaanderen, om alle badmintonactiviteiten omwille van de Corona pandemie op te schorten tot 19 april.

Lees meer »

Competitie

Verlenging transferperiode

De transferperiode zal verlengd worden tot en met 30 juni. Dit houdt in het aanvragen van een transfer, het uitlenen van een speler en de intentieverklaring voor het spelen in het buitenland. Voor transfers naar LFBB geldt de originele deadline van 20 juni.


Voor de intentieverklaring voor het spelen in het buitenland dient enkel de bevestiging opgestuurd te worden.

 

Alle aanvragen dienen nog steeds aangetekend per brief opgestuurd te worden, zoals vermeld in de desbetreffende regelementen. Dit is een door Sport Vlaanderen opgelegde maatregel, welke tot op dit moment nog niet versoepeld is.

Aangezien we op dit moment niet zeker kunnen zijn van het ontvangen van deze zendingen vragen wij het volgende:

 

De verzendbewijzen via mail (foto, scan,...) naar dylan@badmintonvlaanderen.be te sturen, met de betrokken secretaris in CC, dit om conflicten te vermijden. Graag ook vermelden naar welke club getransfereerd of uitgeleend wordt.

 

Voor de personen die ons reeds een brief gestuurd hebben, ook hier zouden we voor de zekerheid graag verzendbewijzen ontvangen via mail. De handtekeningen mogen digitaal gebeuren.

Competitie

Victor League 2020 play downs

Olve zakt naar 2de nationale, W&L 2 en Pluimplukkers zijn Vlaamse dalers uit 2de nationale.

Lees meer »

Competitie

Victor League play downs

Wanneer je als ploeg in de play offs belandt is de zekerheid van behoud de belangrijkste factor. Een aantal seizoenen geleden besliste één ontmoeting op het einde van de  competitie of je kon blijven of moest zakken. Weinig correct, leek toen en werd er daarom beslist om de play downs in poule te laten spelen. Dan had je als ploeg toch drie mogelijkheden om de minder interessante situatie recht te zetten. Beginnen met één ontmoeting is makkelijk qua organisatie, je hebt slechts 4 banen nodig, en de resultaten geven al direct de richting aan naar de volgende ontmoetingen. De meeste voorkomende uitslag op de eerste dag was 6-2.

Lees meer »

Competitie

Finaledag Victor League 2019-2020

Op zaterdag 14 maart verzamelen de beste Belgische clubs in Erpe Mere voor de finaledag van de nationale competitie, de Victor League.

Lees meer »

Competitie

Halve finale Victor League

Met de Belgische kampioenschappen in de kleren begaf het nationale badmintoncircus zich in stevige vaart richting Anderlecht. Onmiskenbaar met de wind in de zeilen liep zaal CERIA ongemoeid vol. Voor een potige pot badminton moest je zaterdag dan ook aan Sentier de la Drêve zijn. De halve finales in de play-offs in de Victor League kenden op zijn zachtst uitgedrukt een spectaculair scenario.

Lees meer »

Competitie

Victor League 2019

De groepsfase van de nationale competitie, de Victor League, is achter de rug. Willy Van Delsen schreef over deze laatste ontmoetingen nog enkele korte verslagen. Lees er hier meer over!

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed