Officials

Officials

Terugblik als official op de Yonex Belgian International 2023

Elk jaar, in het begin van september, mogen we het steeds meemaken. De hoogmis van het badminton in België, de Yonex Belgian International, YBI voor de vrienden. Een terugblik door Joeri Luts.

Lees meer »

Officials

Week van de Official

Ook Badminton Vlaanderen ondersteunt de campagne 'Week van de Official'. No officials, no tournaments.

Lees meer »

Officials

Laatste plaatsen beschikbaar online examen wedstrijdleider

Op woensdag 23/08/2023 vindt het eerste online examenmoment voor wedstrijdleiders plaats, van 20u00 tot 22u00. Er zijn nog 2 laatste plekjes, snel zijn is de boodschap.

 

Lees meer »

Officials

Kamasha scheidsrechtert zowel op Olympische als Paralympische Spelen 2024

Badminton Vlaanderen vroeg naar een reactie bij scheidsrechter Kamasha Robertson-Martens, die zowel voor de Olympische als Paralympische Spelen in 2024 geselecteerd werd.

Lees meer »

Officials

Maar liefst 4 Belgische officials naar Spelen 2024

De Internationale Badmintonfederatie (BWF) heeft de officials voor de badmintontornooien op de Olympische Spelen aangesteld. Maar liefst vier Belgen zijn aangesteld en nooit eerder werden zoveel officials uit ons land geselecteerd. Een primeur. 

Lees meer »

Officials

Een terugblik op de Ruichang China Masters 2023

Naar schatting meer dan 200 miljoen mensen van over heel de wereld spelen badminton, waarvan er alleen in China een slordige 100 miljoen zouden zijn. Het is dan ook geen verrassing dat Chinezen niet alleen geweldige liefhebbers zijn van de snelste racketsport, maar er ook meesters in zijn. Dat is dan ook de reden waarom er een nodige comeback nodig was, na drie jaar verstoken geweest te zijn van internationale evenementen. 

Lees meer »

Officials

European Mixed Team Championships 23 Finales

Het EK voor gemengde teams wordt in februari gespeeld in oneven jaren. Het evenement bekroont officieel het beste nationale team van Europa.

Lees meer »

Officials

Terugblik op de IPJO 2023

Eén van de meest intense umpireopdrachten, het jaarlijks jeugdevenement bij uitstek, de IPJO genoemd, werd dit jaar door de provincie Antwerpen georganiseerd in Sport Vlaanderen Herentals.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed