Eindelijk, het is zover: Badminton vanaf 9 juni

Over ons

Eindelijk, het is zover: Badminton vanaf 9 juni

In de avond van 4 juni 2021 werd het Ministrieel Besluit gepubliceerd waarin de beslissingen te lezen zijn die verband houden met de wijzigingen betreffende de coronamaatregelen. 

Zoals verwacht zal het vanaf 9 juni mogelijk zijn om te badmintonnen met als enige beperking het totaal aantal badmintonners. Voor indoorsporten wordt het maximum op 50 sporters gezet (begeleiders, trainers, officials, etc niet meegerekend) afhankelijk. Let wel dat deze groepen niet gemixt mogen worden. Als je op eenzelfde speelmoment meer dan 50 mensen de kans wil geven om te badmintonnen, moet je werken met meerdere groepen. Een reservatiesysteem om het overzicht over het totaal aan sporters (per groep) te bewaren is aangeraden. We raden aan om bij het wisselen van groep zoveel mogelijk deuren en ramen open te zetten om te ventileren en alle gekende veiligheidsmaatregelen zoals ontsmetten zoveel mogelijk te respecteren.  Er dient ten alle tijden een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter te zijn. 

Naast de beperking van 50 sporters per groep moet er ook rekening gehouden worden met de densiteit: Er mag maximum 1 sporter per 30m².

Wil je als club airbadmintonnen? Dat kan outdoor zonder beperkingen met een maximum van 100 sporters. 

Vanaf 25 juni mogen er maximaal 100 mensen indoor sporten. De organisatie van tornooien wordt momenteel nog bekeken in samenspraak met LFBB.

Er is uiteraard een mogelijkheid dat plaatselijke overheden andere maatregelen opleggen. Hierdoor raden we jullie aan om contact op te nemen met jullie plaatselijke overheden omtrent extra plaatselijke maatregelen.

« Terug