Voorbeschouwing Flemish Summer Event in Wetteren

Tornooien

Voorbeschouwing Flemish Summer Event in Wetteren

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus zakken maar liefst 455 spelers af naar Wetteren voor de seizoensopener. Een voorsmaakje mag alvast niet ontbreken. Lees hier de voorbeschouwing van het Flemish Summer Event 2017.

Flemish Summer Event opent seizoen 2017-2018

Oost-Vlaamse tornooien in de lift!

Dat de accommodatie en de centrale ligging binnen Vlaanderen een grote troef was om heel wat spelers naar Wetteren te lokken, hebben we altijd geweten. Maar dat we met het Flemish Summer Event op korte tijd zouden uitgroeien tot één van de grootste tornooien, hadden we nooit verwacht. Het is opvallend dat van de grootste badmintontornooien in Vlaanderen (en België) er 3 uit de top 4 Oost-Vlaams zijn. Vorig seizoen lokte Pluimplukkers 506 spelers, Lokerse 477 spelers en Brugse 457 spelers. De kaap van 400 spelers blijkt overigens geen evidentie, weet menig toernooi-organisator. Wist je trouwens dat er vorig seizoen meer dan 200 tornooien in België werden gepland?

Dat wij met onze 3de editie 455 spelers op de been krijgen, doet ons enorm veel plezier. Onze mix van het zomergevoel, kamperen BBQ, fuif en een accommodatie met zwemparadijs om bij weg te dromen, vallen duidelijk in de smaak. Ook het niveau van onze spelers stijgt jaarlijks, en met meer dan 40 internationale spelers, lijken we ook daar op de goede weg.

In totaal zijn er 29 titels te veroveren, en met het huidige rankingsysteem is het in de lagere reeksen heel moeilijk uit te maken wie het meeste kans maakt. Feit is wel dat er €5500 prijzengeld te verdelen valt, met enkele mooie bedragen in de hoogste reeksen. Vooral in de A-reeks verwachten we hierdoor vuurwerk.
In het heren enkel bijvoorbeeld: met reekshoofden Tim Van Herbruggen, Nathan Vervaeke, Tijl De Wit en Stijn De Langhe hebben we opnieuw 4 spelers uit de Belgische top tien. Of kunnen Patryk Szymoniak (Polen), Casper Fisher (Denemarken) en Niels Veenstra (Nederland) voor verrassingen zorgen?

Bij de dames kijken we uit naar de progressie bij Lisa en Marie Demeyere, maar ook tweede reekshoofd Steffi Van De Vel staat misschien wel voor het jaar van de doorbraak. Ook bij de dames staan er 3 speelsters uit de top tien op het terrein.

Het gemengd dubbel is het laatste jaar op zowat alle tornooien één van de meest open disciplines. Een gezonde mix van ervaren koppels, met jong aankomend talent zorgt beslist voor spetterende wedstrijden. Uiteraard zijn Belgisch 2de gerangschikte koppel Stijn Lenaerts en Tina Van Buyten favoriet, maar gevaar dreigt met Vervaeke-Devooght, oud-winnaars Nottelman-Djajawasito. Ook De Smet-Janssens zijn van de partij in hun achtertuin, wat altijd een voordeel oplevert.

De overige dubbeldisciplines zijn ook sterk bezet. De vraag is natuurlijk wie Lenaerts-De Pauw kan bedreigen; ze zijn ondertussen na Freek en Matijs ons 2de beste duo in Vlaanderen. Laten we vooral gokken op een aantal internationale combinaties zoals Nottelman-Van Heuckelom, De Langhe-Szymoniak, of Croesen-Veenstra.

Bij de dames een eerder beperkte tabel, maar met heel wat gerenomeerde koppels krijgen we traditioneel vaak heel spannende wedstrijden. Wat dacht u van Lisa en Marie Demeyere, jonkies Lanckriet en Neyrinck of de Nederlandse duo’s Van Der Wouden-Van Lieshout en Djajawasito-Tan. Tot slot ook hier uitkijken naar ervaring van Devooght-Biesbrouck die beslist klaar staan om hun nieuwe seizoen een droomstart te geven.

In de lagere reeksen is het uitkijken naar jonge lokale beloften. Ben De Veirman, Thomas Van Gysegem en Wout Temmerman zijn streekgenoten om in de gaten te houden. Al komen ze terecht in heel grote reeksen met tal van niet te voorspellen internationals.

Kortom. Vuurwerk in de spectaculaire dubbeldisciplines op zaterdag vanaf 16u lokt zeker en vast menig badmintonfanaten naar de Warande. Wie wil genieten van hoogstaande enkelwedstrijden moet er zowel zaterdag als zondag vroeger bij zijn. Uiteraard zijn de finales alweer gepland vanaf 13 uur op zondagmiddag, met een heuse prijsuitreiking om 17uur.

Wij zijn er klaar voor, hopelijk jullie ook!

Tornooilink

« Terug