Dag 1 European Men’s & Women’s Team Championships 2020

Topsport

Dag 1 European Men’s & Women’s Team Championships 2020

Op dag 1 van de Europese kampioenschappen badminton per ploeg te Liévin (Frankrijk) kende de Belgische mannenploeg een voortvarende start door de ontmoeting met Turkije winnend (4-1) af te sluiten. De dames leden een logische nederlaag tegen tweede reekshoofd Rusland ondanks stevig weerwerk.

Ondanks het feit dat onze nationale nummer 1 Maxime Moreels in de openingswedstrijd tegen Emre Lale voor een valse noot zorgde, wisten de Belgische heren Turkije toch met duidelijke 4-1 cijfers opzij te zetten. Nadat Freek Golinski en Floris Oleffe de totaalscore gelijk wisten te trekken, volgden Elias Bracke, de tandem Scheurkogel-Van Nieuwkerke en Julien Carraggi hun goede voorbeeld en lieten ze de Turkse ploeg achter met lege handen.


Minder gunstig verging het de damesploeg tegen één van de favorieten, het sterke Rusland. Leading lady Lianne Tan verkocht haar huid duur tegen top 30 speelster Kosetskaya, maar moest uiteindelijk na drie games de duimen leggen. Ook Clara Lassaux, Joke De Langhe, nationaal kampioenen Jaques-Vandenhoucke en Lammertyn-De Langhe lieten vlagen van hun talent zien, maar moesten hun meerdere erkennen in de Russische damesploeg.


Op woensdag kunnen de Belgische dames alvast revanche nemen tegen Litouwen, terwijl de heren zullen trachten een vervolg aan hun sterke debuut te breien tegen de Hongaren.
 

« Terug