Dag 2 European Men’s & Women’s Team Championships 2020

Topsport

Dag 2 European Men’s & Women’s Team Championships 2020

De Belgische badmintondames hebben zich op dag 2 van de Europese kampioenschappen op grandioze wijze herpakt na de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Rusland. Litouwen werd met 5-0 weggezet. De heren zouden later op de dag niet onderdoen voor hun collega’s en trakteerden de Hongaren eveneens op een droge 5-0.

Kopvrouw Lianne Tan zette meteen de toon door het eerste enkelspel tegen Fomkinaite afgetekend binnen te rijven. Heel wat meer moeite kostte het zowel Clara Lassaux als Flore Vandenhoucke om hun wedstrijd winnend af te sluiten (telkens in drie games). De afsluitende dubbelwedstrijden waren niet meer van belang voor de einduitslag, maar Vandenhoucke-Jaques en Lammertyn-De Langhe wisten toch nog met de overwinning te gaan lopen zonder setverlies.


In de confrontatie tussen Hongarije en onze badmintonheren bleek de eerste wedstrijd tussen Maxime Moreels cruciaal. Onze nationale nummer 1 wist na een zenuwslopende confrontatie het laken naar zich toe te trekken tegen Pytel. Na een overtuigende zege van Bracke tegen Piliszky en een degelijke prestatie van Julien Carraggi tegen Szeresz was de overwinning reeds binnen voor onze landgenoten. Scheurkogel-Van Nieuwkerke en Oleffe-Golinski plaatsten daarna de kroon op het werk met erg overtuigende dubbelzeges.


Ook de derde dag van deze Europese kampioenschappen belooft vuurwerk: onze heren strijden tegen derde reekshoofd Frankrijk om de groepszege, de dames nemen het op tegen IJsland met de tweede plaats in de poule op het spel (na het ongenaakbare Rusland).
 

« Terug