Dag 3 European Men’s & Women’s Team Championships 2020

Topsport

Dag 3 European Men’s & Women’s Team Championships 2020

Op de Europese badmintonkampioenschappen voor teams wist onze nationale damesploeg zich net niet bij de laatste 8 te scharen. Ze namen wel vlot afstand van IJsland met 4-1, maar dit bleek onvoldoende om zich te kwalificeren als beste tweede. Ook de Belgische mannenploeg bereikte de eliminatiefase uiteindelijk niet na een nederlaag tegen thuisland Frankrijk.

De Belgische vrouwen zetten in hun confrontatie met IJsland (de laatste in hun poule) snel de puntjes op de i. Zo snelden Lianne Tan, Clara Lassaux, Lien Lammertyn en het dubbelpaar Jaques-Vandenhoucke in een mum van tijd naar een onoverbrugbare 4-0 voorsprong zonder ook maar een set prijs te geven. Alleen de laatste dubbelwedstrijd, beslecht door Lammertyn-De Langhe, ging nipt verloren na een nagelbijter. Hierdoor behaalde de ploeg een knappe 2de plaats in de groep, maar door de afgetekende nederlaag op de eerste speeldag zijn de dames alsnog geëlimineerd. Sowieso mag deze jonge ploeg terugblikken op een geslaagd tornooi.


Na twee knappe overwinningen bonden onze heren op deze beslissende speeldag de strijd aan met het als derde geplaatste gastland Frankrijk voor een kwartfinaleticket. Zoals verwacht bleken onze zuiderburen een maatje te groot, maar er werd toch stevig weerwerk geboden. Zo wist Maxime Moreels lang aan te klampen bij Brice Leverdez en speelde Elias Bracke een opvallend sterke match tegen Christo Popov.  


Al bij al mag er gesproken worden van geslaagde kampioenschappen, ondanks de uitschakeling in de poulefase. Met twee gewonnen ontmoetingen en slechts één nederlaag tegen gerenommeerde teams als Rusland en Frankrijk demonstreerden de Belgische dames- en herenploeg dat ze zeker niet misstonden op dit tornooi.
 

« Terug