Nieuw rankingsysteem

Ranking

Nieuw rankingsysteem

Zoals reeds aangekondigd eind 2019, zijn we bij Badminton Vlaanderen afgelopen seizoen druk in de weer geweest met het uitwerken van een nieuw ranking- en klassementsysteem. Hierbij zijn in samenwerking met onze collega's van LFBB verschillende scenario's uitgewerkt, verschillende rondes van trial-and-error doorlopen en verbeteringen aangebracht op basis van simulaties en statistische analyse van alle spelers hun klassementen in het nieuwe systeem.

 

We zijn dan ook uitermate verheugd om jullie te kunnen melden dat we samen een nieuw systeem bereikt hebben dat vanaf volgend seizoen in werking zal treden. Binnenkort zullen we jullie uitgebreid informeren over het nieuwe systeem en hoe dit zijn effect op toernooien en competitie zal hebben.

Om jullie toch al wat warm te maken voor het nieuwe systeem, geven we volgende basisprincipes graag al mee:

  • Het aantal rankingpunten dat een speler heeft, hangt niet meer af van de frequentie van spelen, maar van de gemiddelde prestatie die hij neerzet, elke match is dus belangrijk!

 

  • De rankingpunten ontvangen bij winst zullen afhangen van de sterkte, en dus het klassement van je tegenstander. Een moeilijkere tegenstander is een extra uitdaging, maar kan dus ook meer punten opleveren!

 

  • Wanneer je een match verliest tegen een veel hoger geklasseerde speler, dan zal dit niet meetellen. Zo word je niet bestraft bij onmogelijke matchen voor je voorspelbare verlies, enkel de opgedane ervaring telt.

 

  • Indien je competitie in een afdeling speelt beneden jouw niveau (en dus klassement), of met spelers in een ploeg zit die een beduidend lager niveau dan jou hebben, terwijl je wel met hen tegen spelers van je eigen niveau uitkomt, dan zal dit geen negatieve invloed op je gemiddelde hebben. Zo worden dergelijke spelers niet bestraft en hoeven ze zich geen zorgen over hun klassement te maken.

Kortom, een volledige nieuwe weg wordt ingeslagen in vergelijking met het huidige systeem om aan zoveel mogelijk kritiek en bekommernissen van jullie, de spelers, tegemoet te komen. Hiermee hopen we dat de motivatie om competitie en toernooien te spelen zal stijgen, want elke match telt, en het niveauverschil binnen een klassement zal ook beperkter zijn: meer plezier en uitdaging voor alle spelers op het veld dus!

 

De basisopstellingen voor volgend seizoen worden wel nog op basis van de huidige klassementen opgemaakt aangezien de software voor het nieuwe systeem momenteel nog in ontwikkeling is.
 

Wij kijken alvast uit naar volgend seizoen om in dit nieuwe systeem te kunnen spelen, hopelijk jullie ook!

« Terug