Week van de official

Over ons

Week van de official

In de Week van de Official (van 3 tot 11 oktober 2020) zetten we ieder jaar alle referees, umpires, lijnrechters,... in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden.

De Week van de Official is een initiatief vanuit 35 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

​​

De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel!

 

Officials in coronatijden

Bedank jouw official!

2020. Wat een jaar! Met veel onzekerheden. Maar wat zijn we allemaal blij dat de sport terug is. En ook de officials staan terug op het terrein. Dit jaar dus een dubbele dankjewel. We hebben jullie gemist, welkom terug! 

We bieden alle Vlaamse officials twee gratis online sessies (in de vorm van webinars) aan tijdens de Week van de Official.

Meer info en inschrijven webinars.

« Terug