Jeugdbadminton+ in het covid jaar 2020

Jeugd

Jeugdbadminton+ in het covid jaar 2020

De covid 19 maatregelen hebben een zeer grote weerslag gehad op dagdagelijkse jeugdwerkingen.

Voor de meeste clubs was er in 2020 dan ook geen echte normale jeugdwerking mogelijk.  Stelt zich de vraag, hoe gaan we hiermee om in jeugdbadminton+.  Want één ding is zeker, dat project loopt verder, de subsidies zijn voorzien en zullen worden uitgekeerd.

Vermoedelijk zal er een serieuze afvlakking optreden tussen de clubs , zowel bij de subsidies als bij de kwaliteitslabels.   

Voor de subsidies verwachten we dat dit ten goede zal komen van de kleinere clubs en clubs die anders wat minder organiseren, ten nadele van een hoop A+ & B+ clubs die covid gerelateerd waarschijnlijk wat minder zullen ontvangen.  We kunnen daar niet veel aan veranderen, dat ligt nu eenmaal vast in een convenant met de overheid.

Ook op het vlak van de kwaliteitslabels zal zich hetzelfde voordoen, maar hier beslisten we dat iedere club het recht heeft hun label - dat ze over 2019 verdienden- te behouden indien dit beter is dan wat ze ontvangen in 2020.

Dit gezegd zijnde: jeugdbadminton+ is enkel voor clubs die een dossier indienden!  

We begrijpen dat gezien de onzekere toestanden er velen dit nog niet deden, maar dat is wel het belangrijkste element van de subsidiering. Eerst dien je een dossier in. We leggen dit jaar een deadline op, namelijk 6 december 2020.

Inschrijvingsformulier & reglement vinden jullie hier.

Indien je vragen zou hebben met betrekking tot bovenstaande, kan je steeds terecht per mail bij ed@badmintonvlaanderen.be.

« Terug