Kwalificatie EMTC 2020 te Aartselaar

Topsport

Kwalificatie EMTC 2020 te Aartselaar

De Belgische ‘Red Shuttles’ meten zich met de Europese en Wereldtop tijdens de European Mixed Team Badminton Championships Qualifiers in Aartselaar van 10 tot 12 december!

Het Europees Kampioenschap voor Gemengde Teams bekroont officieel het beste nationale team van Europa. De 8 beste teams van Europa strijden van 16 tot 20 februari 2021 in Vantaa, Finland, om de titel van "Europees Kampioen".


De kwalificatiefase wordt van 9 tot 12 december gespeeld op 4 verschillende locaties in Europa (Portugal, Engeland, Oostenrijk en België). De winnaars van elke kwalificatiegroep sluiten zich aan bij de regerende kampioen Denemarken en de gastheer voor de eindfase Finland.

 

België werd geloot in groep 2 samen met Rusland, Zwitserland en Polen. De Koninklijke Belgische Badminton Federatie liet onmiddellijk haar interesse blijken bij Badminton Europe omdat dit een uitgelezen kans is om ons eigen nationaal Team – The Red Shuttles – aan het werk te zien in eigen land. De laatste keer dat we ons nationaal Team thuis konden zien spelen, was in 2015 tijdens het Europees Kampioenschap voor Gemengde Teams in Leuven. Het is daarenboven uniek omdat België nog nooit een voorronde van een Europees Kampioenschap organiseerde.


Gezien de COVID-19 crisis is het niet evident om zo’n een event op te zetten, maar in het belang van onze sport en onze spelers hebben we met enkelen de handen in elkaar geslagen en de uitdaging aangegaan. Met medewerking van onze hoofdsponsors en duurzame partners sinds enkele tientallen jaren, YONEX, NATIONALE LOTERIJ en TEAM BELGIUM, en de medewerking van Badminton Vlaanderen en de Ligue Francophone Belge de Badminton zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd om met de Koninklijke Belgische Badminton Federatie als organisator van het tornooi, de voorronde van het EK binnen te halen.

 

De professionele spelers zijn bijzonder blij dat het event kan doorgaan, zeker in aanloop van Tokyo 2020ne. Onze Belgische toppers, Lianne Tan en Maxime Moreels, zijn van de partij, maar ook alle toppers bij de Russen (o.a. de befaamde heren dubbel IVANOV/SOSONOV), de Zwitsers (o.a. Sabrina Jacquet, de eeuwige tegenstandster van Lianne) en de Polen (o.a. MiKal Rogalski, in strijd met Maxime Moreels voor één van de laatste plaatsen voor Tokyo 2020ne) zijn aanwezig.

 

Er wordt gespeeld in het YONEX Center in Aarstelaar (Bist 26), zonder publiek en in een Coronaveilige omgeving. Het speelschema is als volgt:
 

Donderdag 10 Dec

1400 - 1800: Polen - Rusland
1900 - 2300: België - Zwitserland

Vrijdag 11 Dec

1400 - 1800: Polen - Zwitserland
1900 - 2300: Rusland - België

Zaterdag 12 Dec

1000 - 1400: Rusland - Zwitserland
1500 - 1900: België – Polen
 

De wedstrijden kunnen in livestream gevolgd worden via www.badmintoneurope.tv.

Contact via Sven Serré, president@belgian-badminton.be, 0478 881109.
 

« Terug