Technische fout update klassementswijziging

Ranking

Technische fout update klassementswijziging

Vandaag werd de 2-maandelijkse reguliere klassementswijziging doorgevoerd. Helaas zijn door een technische fout een aantal spelers onterecht gedaald van klassement. Concreet betreft het spelers die een te laag gemiddelde hadden in een discipline, maar volgens het reglement beschermd waren tegen dalen door hun hogere klassementen in de andere disciplines. Hierbij is meteen ook het klassement in elke discipline onterecht mee gedaald.

Een voorbeeld: een 8-6-7 speler heeft een te laag gemiddelde in enkel en zou zakken naar klassement 9. Echter doordat hij klassement 6 en 7 behoudt in dubbel en gemengd dubbel, en er maximum 2 klassementen verschil kan zijn tussen alle disciplines, zou deze speler 8-6-7 moeten gebleven zijn. Echter, een daling naar 9-9-9 is opgetreden.

Ook zal door de langdurige coronacrisis slechts inactiviteit na 3 jaar optreden, wat overeenkomt met 2 jaren van inactiviteit waarin badminton kon gespeeld worden conform het reglement. Doordat momenteel 104 ipv de reguliere 52 weken aan resultaten in rekening genomen worden, kunnen spelers niet dalen ten gevolge van de badmintonloze periode sinds maart 2020. Dalingen gebeuren dus enkel wanneer de mindere prestaties voor het begin van de coronacrisis hier de oorzaak van waren.

Visual Reality is op de hoogte gesteld van deze vergissing en zal spoedig het technisch probleem verhelpen. In afwachting dus geen enkele reden tot ongerustheid over een onverwachte én onterechte daling in jullie klassementen.

Ondertussen wensen wij jullie een gezond, voorspoedig en sportief 2021 toe vol badminton!

« Terug