Airbadminton Summer Tour

Airbadminton

Airbadminton Summer Tour

Zoals je misschien al gehoord hebt, gaat Badminton Vlaanderen dit jaar van start met een nieuw concept genaamd Airbadminton. Airbadminton is dé nieuwe frisse outdoor racketsport met nieuwe spelregels, velden en de nieuwe Airshuttle. Airbadminton kan gespeeld worden op verschillende ondergronden zoals op hardcourt, gras en zand. Overal waar je dus ruimte in open lucht vindt, kan je zelf aan de slag met dit alternatief badmintonconcept!

Wil jij Airbadminton introduceren in jouw gemeente en club? Dan is dit je kans! Om als club te ervaren wat Airbadminton is en wat je allemaal met deze nieuwe outdoor sport kan doen, trekken wij deze zomer in samenwerking met LFBB en Decathlon in heel België rond met onze geweldige Summer Tour!

Onze Airbadminton Summer Tour loopt van 19/06/2021 tot 19/09/2021 en bestaat uit verschillende events die we samen met de clubs en plaatselijke Decathlon winkels organiseren. De sportmaterialen die nodig zijn voor de organisatie van een event zullen ter beschikking gesteld worden door beide federaties en Decathlon.

 

Wat mag je verwachten?

  • Een voorbeelddraaiboek van een Airbadminton event
  • Een medewerker van Badminton Vlaanderen die samen met jullie alles in goede banen leidt
  • Materiaal om Airbadminton te spelen

 

Wat verwachten we van jullie?

  • Een geschikte locatie met minstens 5 velden (Het speelveld is een rechthoek van 16m x 6m meter voor doubles en triples, en 16m x 5m voor singles; omgeven door een vrije zone, die aan alle kanten minimaal 0,8 m is) (eventueel in de buurt van een Decathlon-winkel). 
  • Vrijwilligers om te helpen met de organisatie en de op- en afbouw.

 

Natuurlijk organiseren we de AirBadminton summer tour Coronaproof. Er zal altijd rekening gehouden worden met het lokale Coronaprotocol en de protocollen van Sport Vlaanderen. Aan de hand van deze protocollen zal ook de groepsgrootte (per uur) worden bepaald.

Hebben jullie interesse om een event te organiseren? Vul dan zo snel mogelijk deze link in.

Op 7/03/2021 om 23u59 sluiten we de inschrijvingen en daarna contacteren we de gelukkigen en bekijken we samen met jullie welke mogelijkheden er zijn om een Airbadminton event te organiseren!

Indien je nog meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen met Pieter-jan.

« Terug